ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στην Αθήνα το μεγαλύτερο event επιχειρηματικότητας του πλανήτη
© Sputnik/Iliya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα το μεγαλύτερο event επιχειρηματικότητας του πλανήτη

Για 9η συνεχή χρονιά επιστρέφει στην Αθήνα το μεγαλύτερο event επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του πλανήτη, με οικοδεσπότη τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κεντρική εκδήλωση «StartingUP: Global Entrepreneurship Week 2016» πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ο στόχος είναι να ενημερωθεί το αθηναϊκό κοινό για την πορεία της καινοτομίας στην Ελλάδα και τη συμβολή της στην ανάπτυξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Μέσα από ένα πολύ ζωντανό και διαδραστικό event τα σημαντικότερα ελληνικά incubators (θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας) θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους και από ένα πετυχημένο startup που φιλοξενούν στις δομές τους.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το Νοέμβριο σε 150 και πλέον χώρες, είναι ο συνδυασμός και η επέκταση δύο επιτυχημένων πρωτοβουλιών: της «Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας» στην Αγγλία το 2004 και αυτής στις ΗΠΑ το 2007. Ως παγκόσμιος θεσμός ξεκίνησε το 2008, με εβδομήντα πέντε χώρες, ενώ τώρα συμμετέχουν περισσότερες από 130 χώρες, κινητοποιώντας πάνω από 10.000 οργανισμούς-εταίρους.

Συμμετέχουν:
Solidarity Mission: Break the couch
Bluegrowth: Instayacht
Orange Grove: Vitabroad
Innovathens: Ex Machina
Egg — enter*grow*go: Ingredio
Aephoria: Cyclefi
ACEin: Healthy Club
Innovvoice: Meli BeesWax Beauty Creams and Oils

Παράλληλα, θα φιλοξενηθούν δύο θεματικά workshops: Το πρώτο αφορά την εκπαίδευση και πώς μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, με ομιλητές τους Αντώνη Λιβιεράτο, από το πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάρη Δασκαλάκη, εκτελεστικό διευθυντή BCA και Θάνο Δήμα, σύμβουλο Digital Marketing.

Στο δεύτερο «How to Brand your startup» παρουσιάζεται η περίπτωση του FindUP (Ομιλητής: Μιχάλης Κόκκινος, Business Development & Sales Director FindUP).

Η εκδήλωση αποτελεί το εναρκτήριο event του 1ου Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, που θα πραγματοποιηθεί σε 20 πόλεις, έως τον Μάρτιο του 2017 (http://startingup.eu/roadshow/).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ