ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα ανιχνεύουν  χαρτονομίσματα που διακινούνται παράνομα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα ανιχνεύουν χαρτονομίσματα που διακινούνται παράνομα

Οι πρώτοι σκύλοι — ανιχνευτές χαρτονομισμάτων άρχισαν ήδη να εκπαιδεύονται και αναμένεται να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα τελωνεία των μεθοριακών σταθμών, των αεροδρομίων και των λιμανιών της χώρας.

Εκτός από τους σκύλους που εντοπίζουν ναρκωτικά και εκρηκτικά, σύντομα θα εγκατασταθούν στα τελωνεία της χώρας και αυτοί που θα ανιχνεύουν… χαρτονομίσματα, που διακινούνται παράνομα, κρυμμένα μέσα σε αποσκευές. Όπως είπε η γενική διευθύντρια Τελωνείων και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) Ειρήνη Γιαλούρη, στη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, οι πρώτοι σκύλοι — ανιχνευτές χαρτονομισμάτων άρχισαν ήδη να εκπαιδεύονται και αναμένεται να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα τελωνεία των μεθοριακών σταθμών, των αεροδρομίων και των λιμανιών της χώρας.

"Η τελωνειακή υπηρεσία έχει αρχίσει ήδη την εκπαίδευση σκύλων ανιχνευτών για ρευστά διαθέσιμα που είναι πρώτη φορά στη χώρα. Οι σκύλοι αυτοί θα τοποθετηθούν στα συνοριακά σημεία της χώρας και θα εντοπίζουν βαλίτσες με χρήματα τα οποία διακινούνται παράνομα (εξάγονται, ή εισάγονται στη χώρα)", είπε η Ειρήνη Γιαλούρη στην ομιλία της, με θέμα: ″Η στρατηγική της γενικής διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου″, στο 8ο ετήσιο συνέδριο, "Thessaloniki Tax Forum".

"Όραμά μας είναι να αποτελέσουν τα τελωνεία υποδειγματική υπηρεσία του δημοσίου και κεντρικό πυλώνα για την ανάκαμψη, ενώ βασικοί μας στόχοι είναι η αύξηση των δημοσίου εσόδων, η καταπολέμηση λαθρεμπορίου και προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας", τόνισε η κ. Γιαλούρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ