ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνεργασία ΔΕΘ-Helexpo και Γουνοποιών Καστοριάς
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΒΟΥ ΔΗΜΗΤΗΡΗΣ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία ΔΕΘ-Helexpo και Γουνοποιών Καστοριάς

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την περαιτέρω διεθνοποίηση και αναβάθμιση του εκθεσιακού προφίλ της 42ης διεθνούς έκθεσης γούνας Καστοριάς, που θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου 2017, υπέγραψαν οι διοικήσεις της ΔΕΘ — Helexpo AE και του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς "Ο Προφήτης Ηλίας".

"Επειδή πιστεύουμε ότι η γούνα είναι εθνικό προϊόν, πιστεύουμε και στη δυναμική της έκθεσης αυτής, για να κάνουμε ξανά τη γούνα το προϊόν που ιστορικά υπήρξε: ένα από τα πιο σημαντικά ως προς την προσέλκυση συναλλάγματος. Στις δεκαετίες ΄70 και ΄80, η γούνα ήταν το δεύτερο εθνικό προϊόν της Ελλάδας, μετά τη ναυτιλία, σε εισαγωγή συναλλάγματος, πάνω ακόμη και απ΄ τον τουρισμό", επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ — Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι η συνεργασία με τον Σύλλογο Γουνοποιών, για την 42η έκθεση, δείχνει και την έμφαση που αποδίδει η εταιρεία στην περιφερειακή της πολιτική, η οποία έγινε επίσης εμφανής μέσω των συνεργασιών της στη Λάρισα για την Αgrothessaly και την Κομοτηνή (για την έκθεση Ανατολική Μακεδονία-Θράκη). Μάλιστα, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει αντίστοιχη συνεργασία και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διοργάνωση της ομώνυμης έκθεσης στην Τρίπολη.

Τις συνέργειες που έχουν ήδη "τρέξει", ή πρόκειται να αναπτυχθούν, μεταξύ της ΔΕΘ — Helexpo και των φορέων της γουνοποιίας, επισήμανε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ — Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης.

"Ηδη κάναμε την πρώτη συνεργασία με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα ήταν η Ρωσία και θα ακολουθήσει άλλη μία, στην 82η, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα. Επίσης τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης", ως πρόδρομος της 42ης διεθνούς έκθεσης γούνας", σημείωσε ο κ.Ποζρικίδης και υπενθύμισε ότι η πρώτη κλαδική έκθεση της ΔΕΘ, το 1973, ήταν αφιερωμένη στη γούνα, ενώ στην 1η ΔΕΘ οι γουνοποιοί της Καστοριάς είχαν περίπτερο.

"Μετά από 41 χρόνια η διεθνής έκθεσή μας αποκτά άλλη αίγλη και κύρος, μέσω της συνεργασίας με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει ως τεχνικός μας σύμβουλος για τη διοργάνωση", σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς "Ο Προφήτης Ηλίας", Ιωάννης Κορεντσίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ