ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο ιστορικός στολίσκος του Μεγάλου Πέτρου   στο φεστιβάλ “Ρωσική πεδιάδα”

Ο ιστορικός στολίσκος του Μεγάλου Πέτρου στο φεστιβάλ “Ρωσική πεδιάδα”

Περί τα 30 ξύλινα πλοιάρια θα εκτελούν διαδρομές στην λίμνη που βρίσκεται στο ¨Ανω Τσαρίτσινο. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν βαρκάδα με παλαιορωσικές λέμβους και πλοιάρια από την εποχή των τσάρων.

Οι επισκέπτες,  στο διατηρητέο μουσείο του Τσαρίτσινο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βαρκάδα με παλαιορωσικές λέμβους και πλοιάρια παρόμοια με αυτό του μεγάλου Πέτρου. Οι βαρκάδες διοργανώνονται για μόνο μία μέρα, στις 28 Αυγούστου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Ρωσική πεδιάδα"

Η περιοχή όπου θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις στο Τσαρίτσινο θα ονομάζεται "Παραποτάμιος σταθμός ". Τη λίμνη θα διαπλέουν περίπου 30 ξύλινα πλοιάρια, αντίγραφα των παλαιορωσικών λέμβων, πλοιαρίων και καραβιών από άλλες εποχές. Η διαχείριση αυτού του στολίσκου έχει ανατεθεί σε ειδικούς στις ιστορικές αναπαραστάσεις εποχής, μέλη συλλόγων πολεμικής ιστορίας και ναυτικών ομίλων.

Οι καπετάνιοι του κάθε πλοιαρίου θα φορούν στολές εποχής ανάλογα με το σκάφος που θα κατευθύνουν. Επίσης θα παρέχονται πληροφορίες για την ναυπήγηση όλων των πλοιαρίων και των λέμβων, όπως και για την ιστορία τους. Οι επισκέπτες εφόσον το επιθυμούν, θα μπορούν να συμμετάσχουν στα πληρώματα κωπηλασίας.

© Mos.ru

Οι επιβάτες θα μεταφέρονται δωρεάν από τη μία όχθη της  λίμνης του Άνω Τσαρίτσινο στην άλλη.

Ανάμεσα στα πλοιάρια θα περιλαμβάνεται και ένα ακριβές αντίγραφο του κωπηλατικού-ιστιοφόρου που χρησιμοποιούσε η Αικατερίνη Β΄ η Μεγάλη στις βαρκάδες της στο Τσάρσκογιε Σελό. Επίσης θα μπορεί κανείς να επιβιβαστεί σε ένα αντίγραφο του πλοιαρίου του Πέτρου Α΄, το οποίο φυλάσσεται στο μουσείο που βρίσκεται κοντά στην πόλη Περεσλάβλ-Ζαλέσκι, στις όχθες της λίμνης Πλεσέγιεβο. Σε αυτή συγκεκριμένα την τοποθεσία ο Μεγάλος Πέτρος ίδρυσε τον έναν μικρό εκπαιδευτικό στόλο, ο οποίος υπήρξε η απαρχή της ιστορίας του Ρωσικού Πολεμικού Στόλου.

Εκτός από τα πλοιάρια στην λίμνη του Άνω Τσαρίτσινο θα εκτελούν διαδρομές και δύο παλαιορωσικές λέμβοι. Η κάθε μία από αυτές θα έχει χωρητικότητα 20 ατόμων.

Φέτος, για πέμπτη χρονιά, το φεστιβάλ σλαβικής τέχνης "Ρωσική πεδιάδα" θα διεξαχθεί στην Μόσχα. Αναμένεται να προσέλθουν επισκέπτες και επίσημοι εκπρόσωποι από τις 46 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις.

Την προηγούμενη χρονιά στους εορτασμούς στο Τσαρίτσινο είχαν λάβει μέρος περισσότεροι από 200 χιλιάδες επισκέπτες από 38 περιφέρειες της Ρωσίας. Μεταξύ των 3500 συμμετεχόντων συμπεριλαμβάνονταν λαογραφικοί και επιστημονικοί σύλλογοι, βιοτέχνες, παραγωγοί διάφορων προϊόντων ακροβάτες ιππείς και ειδικοί στις ιστορικές αναπαραστάσεις εποχής.

Πηγή: mos.ru