ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φυσικό αέριο από τη Ρωσία άρχισε να φτάνει στο Γκενίτσεσκ της Ουκρανίας
© Sputnik/Iliya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φυσικό αέριο από τη Ρωσία άρχισε να φτάνει στο Γκενίτσεσκ της Ουκρανίας

Την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην πόλη Γκενίτσεσκ της νότιας Ουκρανίας είχε αιτηθεί ο δήμαρχός της στη ρωσική πλευρά, λόγω των κρύου που επικρατεί στην περιοχή, ανέφερε ο Ντμίτρι Κοζάκ. Και ύστερα από εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, το αέριο άρχισε να κατευθύνεται από την Κριμαία στην περιοχή αυτή της ουκρανικής περιφέρειας Χερσονήσου.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε αναφέρει ότι ο αρχηγός του κράτους, εξετάζοντας το σχετικό αίτημα, αποφάσισε για ανθρωπιστικούς λόγους να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια φυσικού αερίου προκειμένου να βοηθηθούν οι κάτοικοι του Γκενίτσεσκ που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τις μέρες αυτές με δριμύ ψύχος.

Όπως πληροφόρησε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ουκρανίας, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας έπεσε η πίεση του αγωγού που εξυπηρετεί το δήμο. Η πίεση του αερίου δεν ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει τη λειτουργία των αυτόνομων συσκευών θέρμανσης 1.800 κατοίκων πολυκατοικιών, καθώς και 400 συνδρομητών του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου 1500 κάτοικοι είχαν μείνει χωρίς φυσικό αέριο.

Πηγή: www.ria.ru