ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφή μέτρηση για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Πλαισιωμένος από την οικογένειά του, συνεργάτες και οπαδούς του ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για την παράταξη καθώς όπως είπε "ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη."
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η εντολή των πολιτών είναι να προχωρήσει ενωμένη η ΝΔ στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, η παράταξη που, όπως είπε θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε επισημαίνοντας πως τον σέβεται και τον τιμά, και πως θα είναι πολύτιμος συνεργάτης του την επόμενη μέρα.

"Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ,τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης απευθύνοντας άνοιγμα στο σύνολο των ψηφοφόρων.

"Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν". Οπως είπε ο σκοπός πλέον είναι ένας. "Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης".
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. "Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών. Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα". Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μία άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία και ξεκαθάρισε πως θα αγωνιστεί για αυτές τις αξίες τις οποίες θα υπηρετήσει χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς. Όπως μάλιστα είπε "από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα" κατέληξε στη δήλωσή του.

Η Νέα Δημοκρατία, γνωστή με το ακρωνύμιο Ν.Δ., ένα από τα κυρίαρχα κόμματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση, ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Σήμερα είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ