ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του μοιραίου Α321 από τις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας
© Sputnik/Igor Russak
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του μοιραίου Α321 από τις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας

Οικογένειες των θυμάτων (γύρω στις 100) που βρήκαν τραγικό θάνατο από την συντριβή του αεροσκάφους Α321, πάνω από το Σινά, έχουν ετοιμάσει μια συλλογική αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, εναντίον της εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης Lease Finance Corporation (ILFC), από την οποία η ρωσική αεροπορική εταιρεία "Κογκαλιμάβυνα", μίσθωσε το αεροπλάνο, αναφέρει η εφημερίδα "Ισβέστια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τους συγγενείς που καταθέτουν τις αγωγές, εκπροσωπεί ο δικηγόρος Ιγκόρ Τρουνόφ.

«Έχουμε ετοιμάσει όλα τα δεδομένα προκειμένου να απαιτήσουμε από τον ιδιοκτήτη του αεροσκάφους, την αμερικανική εταιρία ILFC, αποζημίωση για τις οικογένειες των θυμάτων".

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο δικηγόρος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το όνομα της εταιρείας — ασφαλιστή.

Σύμφωνα με τον κ.Τρουνόφ, η αγωγή θα πρέπει να κατατεθεί στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου η ασφαλιστική εταιρεία είναι εγγεγραμμένη. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του αεροσκάφους έχει έδρα στο Λος Αντζελες.

Η νομοθεσία της Ρωσίας δεν καλύπτει κάτι τέτοιο, ωστόσο, έχουν προσκληθεί οι δικηγόροι από τις ΗΠΑ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον δικηγόρο, θα φθάσουν στη Ρωσία μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς.

Προς το παρόν, οι Ρώσοι δικηγόροι ετοιμάζουν τα αναγκαία έγγραφα.

"Τα έγγραφα περιλαμβάνουν τη συμφωνία μίσθωσης και την τεχνική τεκμηρίωση, και (συν)εργαζόμαστε με τους συγγενείς. Μαζεύουμε έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν τους οικογενειακούς δεσμούς με κάθε επιβάτη που έχασε τη ζωή του, τον αριθμό των κληρονόμων, καθώς και τα πιστοποιητικά που βεβαιώνουν το εισόδημα του καθενός", ανέφερε στην εφημερίδα ο Τρουνόφ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το ποσό της αγωγής ποικίλλει από 300 χιλιάδες έως 1.500.000 δολάρια. Η εταιρία ILFC δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο στο δημοσίευμα αυτό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ILFC — είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στη διεθνή αγορά των αερομεταφορών και της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.Η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από χίλια αεροσκάφη.

Η δραστηριότητά της, επεκτείνεται και σε τομείς όπως ο εκσυγχρονισμός των εξαρτημάτων αεροσκαφών για τις πωλήσεις και τη διαχείριση των αεροσκαφών.

Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Οκτωβρίου (2015) όταν καταγράφηκε το μεγαλύτερο αεροπορικό δυστύχημα στην ιστορία της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: Κατά την επιστροφή από το Σαρμ ελ —Σέϊχ στην Πετρούπολη το αεροσκάφος A321, μισθωμένο από την εταιρία "Καγκαλιμάβια", συνετρίβη στο Σινά.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 217 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος. Ολοι τους βρήκαν τραγικό θάνατο.

Πηγή: www.ria.ru