ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη
© ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ορέστης Παναγιώτου
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Ο. Γεροβασίλη για τη συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sputnik

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη, Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικής Εκπροσώπου, για τη συνεργασία του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων "Sputnik", με αφορμή το έτος Ελληνορωσικής Φιλίας:

Οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας συνδέονται με σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς, που έχουν εδραιωθεί στο βάθος της ιστορίας.
Το 2015 αποτέλεσε χρονιά σύσφιξης και πολυεπίπεδης αναβάθμισης των ελληνο — ρωσικών σχέσεων.

Το 2016, αφιερωματικό έτος Ελλάδας — Ρωσίας, αποτελεί μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σε τομείς όπως η πολιτική, η οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η τέχνη, η επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων «Sputnik», θα συμβάλει στην αμφίδρομη ενημέρωση και στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών.

Με ισχυρή και δεδομένη τη βούληση των δύο Κυβερνήσεων να αξιοποιήσουν το αφιερωματικό έτος Ελλάδας — Ρωσίας μακροπρόθεσμα και με πολλαπλασιαστικά οφέλη και για τους δύο λαούς, η λειτουργία του ειδησεογραφικού κόμβου «www.greece-russia2016.gr» αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία που πραγματώνεται σε μια σημαντική πολιτική συγκυρία.