ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι δηλώσεις του Ντμίτρι Κισελιόφ στη διάρκεια του ραδιοφωνικού προγράμματος SputnikExpress
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δηλώσεις του Ντμίτρι Κισελιόφ στη διάρκεια του ραδιοφωνικού προγράμματος SputnikExpress

Ο γενικός διευθυντής του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Ντμίτρι Κισελιόφ μίλησε στην εκπομπή του νέου ραδιοφωνικού προγράμματος SputnikExpress. Ο επικεφαλής του πρακτορείου αναφέρθηκε στα θερμά αισθήματα των Ρώσων για τους Έλληνες και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα αρχαίο και παντοτινό συστατικό του ρωσικού πολιτισμού.

Ντμίτρι Κισελιόφ: Ευχαριστώ Δημήτρη. Χαίρομαι πολύ που ξεκινάμε μαζί αυτό το πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα ο «ένοχος» είστε εσείς και η οικογένειά σας, επειδή χωρίς εσάς αυτό θα ήταν αδύνατο. Επίσης, θέλω να μοιραστεί η ευθύνη με το φίλο μου το Μιχάλη. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάμε φέτος αυτό το ευγενές πρόγραμμα, και συγκεκριμένα τις χριστουγεννιάτικες αυτές μέρες. Ξέρω ότι και στην Ελλάδα γιορτάζουν τώρα τα Χριστούγεννα μαζί με τη Ρωσία και πιστεύω ότι αυτό είναι συμβολικό. Την εβδομάδα των Χριστουγέννων είθισται να προβαίνει κανείς σε καλές πράξεις και με αυτά ακριβώς τα καλά αισθήματα θέλουμε με το φίλο μου το Μιχάλη (ελπίζω ότι θα βρεθούμε μαζί και εδώ) να ευλογήσουμε, με την κοσμική έννοια της λέξης, τη συγκεκριμένη εκπομπή.

Όσον αφορά τους στόχους που θέτουμε, είναι οι Έλληνες —οι οποίοι έχουν παραδοσιακό και φανερό ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία και για τις ρωσικές θέσεις στον κόσμο- να έχουν αυτή την ενημέρωση. Και όχι μόνο ενημέρωση, αλλά να δεχτούν ελπίζω και τα αισθήματά μας, τα οποία απέναντι στους Έλληνες παραδοσιακά είναι θερμά, βαθιά και διακατέχονται από σεβασμό. Θα έλεγα, είναι τρυφερά.

Οι Έλληνες είναι ένα αρχαίο, ένα παντοτινό στοιχείο του ρωσικού πολιτισμού χωρίς το οποίο, πιστεύω, οι Ρώσοι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Σε αντίθεση με την Ευρώπη, η οποία αν και θεωρεί την Ελλάδα κοιτίδα της δημοκρατίας αλλά την αντιμετωπίζει με επιφύλαξη, θα έλεγα με υπεροψία, στη Ρωσία δεν θα συναντήσετε ποτέ ανάλογα αισθήματα. Η ευγνωμοσύνη, συμπάθεια και στήριξή μας απέναντι στους Έλληνες, είναι πάντοτε δεδομένη. Αυτή είναι και η ουσία του προγράμματός μας.