ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος στο Sputnik Εxpress
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος στο Sputnik Εxpress

Ο γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλος, μίλησε στην εκπομπή Sputnik Express, η οποία είναι μια παραγωγή του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik και του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ερ: Γεια χαρά από τη Μόσχα σ' αυτήν την εκπομπή στο Sputnik Εxpress, πρώτη εκπομπή, πρώτα λόγια, μια ευχή από εσένα τον άνθρωπο που μαζί με τον Ντμίτρι Κίσιλοφ — που μιλάει σήμερα στην εκπομπή αυτή — δυο λόγια για την έναρξη της εκπομπής.

Απ: Δημήτρη, φίλοι και φίλες, καλοτάξιδη να είναι αυτή η εκπομπή, μια εκπομπή που ελπίζουμε να αποτελέσει μια ακόμη γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους δυο λαούς μας. Θέλω να πω ότι χρειάστηκε να περάσουν 185 χρόνια από τότε που εγκαθιδρύθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδος — Ρωσίας και να υπάρξει μια τέτοια εκπομπή, και είμαι περήφανος γι' αυτό. Είμαι περήφανος γιατί με τον φίλο μου, τον Ντμίτρι Κίσιλοφ, μαζί ονειρευτήκαμε και μαζί προχωρήσαμε στην εφαρμογή και στη δημιουργία αυτής της ραδιοφωνικής εκπομπής, που επαναλαμβάνω έχει στόχο να ακούγονται οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τη Ρωσία χωρίς τις παραμορφωτικές παρεμβάσεις τρίτων.

Η Ελλάδα συνδέεται με τη Ρωσία με πολύ ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς, με δεσμούς φιλίας που εδράζονται σε κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες. Ήδη μεταξύ των δυο χωρών λειτουργεί μια πολύ σημαντική Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή επί θεμάτων οικονομικής, βιομηχανικής, επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας, η οποία θα συγκληθεί και πάλι το νέο χρόνο με αφορμή το έτος Ελλάδας στη Ρωσία και το έτος Ρωσίας στην Ελλάδα. Ελπίζουμε, Δημήτρη, φίλες και φίλοι, με αυτή την εκπομπή στο Sputnik Εxpress  να ενισχύσουμε ακόμα παραπέρα αυτούς τους παραδοσιακούς δεσμούς μας. Θέλουμε οι Έλληνες να μαθαίνουν, επαναλαμβάνω, τα νέα από τη Ρωσία όπως ακριβώς είναι, θέλουμε οι φίλοι μας στη Ρωσία να μαθαίνουν από την Ελλάδα τα νέα ακριβώς όπως είναι. Αυτός είναι ο στόχος της εκπομπής και ελπίζω όχι μόνο να μακροημερεύσει αυτή η εκπομπή αλλά να συνεχιστεί στο διηνεκές προς όφελος φυσικά της αμοιβαίας συνεργασίας των δυο λαών μας.

Ερ: Ευχαριστώ, Μιχάλη. Ήταν μια πρώτη παρέμβαση. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε από τη συχνότητα του «Πρακτορείου FM» στη Θεσσαλονίκη και νομίζω ότι πράγματι σήμερα βάζουμε το θεμέλιο λίθο για μια  εκπομπή η οποία θα μεταφέρει αυτό που και εσύ είπες, το πήγες πολύ μακριά, ξεκίνησες από το 1832 όταν ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Κερκυραίος, κατέβηκε στην Ελλάδα και με τις ευχές του τσάρου, γιατί 10 χρόνια πριν ήταν «στατς μινίστερ», λεγόταν κάτι σαν υπουργός Εξωτερικών της τσαρικής αυλής και έδωσε μάχες για να υπάρξει η ανεξαρτησία των Βαλκανίων σήμερα και των χωρών των βαλκανικών συνολικά και εδώ πραγματικά η Ρωσία είχε και έχει παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

Απ: Να΄στε καλά. Καλή Χρονιά. Καλοτάξιδη η εκπομπή. Όλα θα πάνε καλά. Εμείς το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα είναι χορηγός, θα πρωτοστατήσει θα έλεγα στο να προχωρήσει αυτή η εκπομπή. Επαναλαμβάνω προς χάριν του κοινού και αμοιβαίου συμφέροντος ανάμεσα στους δυο λαούς μας.