ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μέλος της επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Ίγκορ Μορόζοφ
© Sputnik/Maxim Blinov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του Ίγκορ Μορόζοφ στη ραδιοφωνική εκπομπή Sputnik Express

Το μέλος της επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Ίγκορ Μορόζοφ μίλησε στην εκπομπή Sputnik Express, η οποία αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik και του Αθηναϊκού — Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Ίγκορ Νικολάεβιτς, βγαίνει στον αέρα η πρώτη εκπομπή του πολύ σημαντικού προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού Sputnik, στην Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα. Είστε ενήμερος για το πρόγραμμα, εργαστήκατε πολύ για να καταστεί δυνατή αυτή η άμεση επαφή μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, τουλάχιστον στο πεδίο της ενημέρωσης. Τι θα θέλατε να ευχηθείτε σε αυτή τη νέα εκπομπή του Sputnik;

Όλοι οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα, αγαπούν τους Έλληνες. Οι πολιτισμοί μας συνδέονται εδώ και πολλούς αιώνες. Γι' αυτό φυσικά, όταν δεν υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ μας, όταν δεν υπάρχει επικοινωνία, αισθανόμαστε ένα έλλειμμα πληροφόρησης. Το γεγονός ότι το Sputnik ξεκινά σήμερα αυτή την εκπομπή, ανοίγει έναν απευθείας δίαυλο επικοινωνίας μας με τους Έλληνες. Πιστεύω ότι αποτελεί σπουδαία υπόθεση, καθώς θα μας επιτρέψει να επικοινωνούμε και να κατανοούμε καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν στρατηγικό εταίρο της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Τρέφουμε ανέκαθεν μεγάλο σεβασμό στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, γι' αυτό και το τεράστιο ρεύμα από ρώσους τουρίστες στην ελληνική γη είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Πηγαίνουμε, θα έλεγε κανείς, στον προμαχώνα μας της πίστεως και των γνώσεων για την Ελλάδα, ώστε αυτά που αποκομίζουμε να τα μεταφέρουμε ύστερα στη ρωσική γη. Πιστεύω είναι πολύ λίγοι οι Ρώσοι που δεν έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα.

Και να που σήμερα εμφανίζεται η δυνατότητα να μιλήσουμε μέσω του Sputnik, μέσω αυτού του νέου για τους Ρώσους προγράμματος. Αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την κοινή μας ανάπτυξη, την επαφή μας, και το πιο σημαντικό, για την ανάπτυξη των ανθρωπιστικών μας δεσμών. Επομένως, θα θέλαμε πολύ να γνωρίζουν οι Έλληνες τα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία. Παρά τη σημερινή παγκόσμια κρίση προχωράμε μπροστά, αναπτύσσουμε τη διαδικασία της ολοκλήρωσης στον πρώην σοβιετικό χώρο μεταξύ των ανεξαρτήτων σήμερα κρατών, τα οποία κάποτε ήταν δημοκρατίες της μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης. Δημιουργούμε μια νέα δομή ενοποίησης, την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, η οποία περιλαμβάνει πέντε χώρες του πρώην σοβιετικού χώρου. Αναπτυσσόμαστε ενεργά στην οικονομία, στο πλαίσιο της BRICS, πρόκειται για τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, δηλαδή τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, που αποτελούν το 46% του πληθυσμού του πλανήτη και το 26% της έκτασης της Γης. Και, θα θέλαμε, να βρίσκεται δίπλα μας και η Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη χώρα, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους φίλους μας τους Έλληνες. Άλλωστε, οι διαδικασίες ολοκλήρωσης που εξελίσσονται γενικά σε ολόκληρο τον κόσμο, θα πρέπει να περιλαμβάνουν και την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι μαζί μας! Και γι' αυτό σήμερα χαιρετίζουμε την ελληνική ηγεσία και την πολιτική που τώρα ακολουθείται, μεταξύ άλλων και στον ανθρωπιστικό τομέα.

Επομένως, φίλοι, δεχτείτε τις ευχές μας για το ξεκίνημα του νέου μέσου τηλεπικοινωνίας, το πρόγραμμα του Sputnik, το νέο αυτό «δίαυλο επικοινωνίας», και θέλουμε να σας ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το 2016.

Με εκτίμηση, γερουσιαστής Μορόζοφ