ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ναρίσκιν: “Ρωσία και Ελλάδα μπορούν να ξεπεράσουν τις συνέπειες της αντιπαράθεσης των κυρώσεων”
© Sputnik/Mikhail Voskresenskiy
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ναρίσκιν: “Ρωσία και Ελλάδα μπορούν να ξεπεράσουν τις συνέπειες της αντιπαράθεσης των κυρώσεων”

Ρωσία και Ελλάδα είναι σε θέση "να υπερνικήσουν τις αρνητικές συνέπειες της αντιπαράθεσης των κυρώσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας", δήλωσε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου Σεργκέι Ναρίσκιν στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ναρίσκιν, «μια σειρά από γνωστές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμποδίζουν τη δυναμική των σχέσεών μας, αλλά είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσουμε μαζί όλα». Διευκρίνισε ότι εννοεί τις- όπως τις χαρακτήρισε- «λεγόμενες» κυρώσεις, οι οποίες — όπως είπε — επιβλήθηκαν κατά πρώτο λόγο από την ηγεσία της Ε.Ε., σε βάρος της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της κρατικής Δούμας τόνισε, «Δεν αναφέρω τυχαία "οι λεγόμενες", επειδή από νομικής πλευράς, από την άποψη του διεθνούς δικαίου, δεν είναι τέτοιες, και αντιβαίνουν στα συμφέροντα των πολιτών της Ρωσίας και της Ε.Ε., θίγουν θεμελιώδη οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα των πολιτών των χωρών μας».

Ο κ. Ναρίσκιν διαβεβαίωσε ότι στη Ρωσία θεωρούν την επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως ένα σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, «σχέσεων, οι οποίες οικοδομούνται πάνω σε βαθιές ιστορικές ρίζες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, θα λυθούν στο εγγύς μέλλον».

Πηγή: www.ria.ru