ΠΟΛΙΤΙΚΗ
To Κατάρ ελπίζει ότι η Ρωσία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διευθέτηση της συριακής κρίσης
© Sputnik/Alexey Nikolskiy
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To Κατάρ ελπίζει ότι η Ρωσία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διευθέτηση της συριακής κρίσης

Το Κατάρ ελπίζει ότι η Ρωσία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση της συριακής κρίσης, είπε ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Ταμίμ αλ-Θάνι, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία.

Χαρακτήρισε πολύ ισχυρή τη σχέση μεταξύ Μόσχας και Ντόχα και εξέφρασε το ενδιαφέρον του Κατάρ να συνεχισθεί η σχέση αυτή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ομοσπονδία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμα, Σεργκέϊ Ναρίσκιν, ο ηγέτης του Κατάρ δήλωσε ότι  η χώρα του προσβλέπει σε φίλους στη Ρωσία, προκειμένου να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής του συριακού λαού, αυτήν την τραγωδία, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα να επιτευχθεί μία πολιτική διευθέτηση. Υπογράμμισε επίσης, οτι το Κατάρ από την πρώτη ημέρα υποστηρίζει μία πολιτική διευθέτηση στη Συρία.

Ο αλ Θάνι αναφέρθηκε και στη συνεργασία Μόσχας-Ντόχα για τις επενδύσεις και το φυσικό αέριο, και πρόσθεσε οτι το Κατάρ αποδίδει μεγάλη σημασία στο διάλογο με τη Ρωσία στον τομέα του πολιτισμού, και είναι είναι πρόθυμο να συνεργαστεί στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιστήμης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δούμας, Σεργκέϊ Ναρίσκιν, είπε οτι η συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και του Κατάρ πρέπει να συμβάλει στην εξομάλυνση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Πιστεύουμε, είπε ο ρώσος αξιωματούχος, ότι η πολιτική συνεργασία Ρωσίας — Κατάρ αποσκοπεί στην προώθηση της ομαλοποίησης της παρατεταμένης ανασφάλειας στην σημαντική αυτή περιοχή του κόσμου-τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. Ελπίζουμε ότι οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία, είπε ο Σεργκέι Ναρίσκιν στη συνάντηση με τον Χαμάντ μπιν Ταμίμ αλ —Θάνι.

Πηγή: www.ria.ru