ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ρωσία δεν σκοπεύει να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας
© Sputnik/Valeriy Melnikov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πούτιν: Η Ρωσία δεν σκοπεύει να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα, κατά την επίσκεψή του στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Βορείου Καυκάσου, όπου συνομίλησε με τους φοιτητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ανάμεσα σ' αυτούς που συμμετείχαν στη συζήτηση ήταν κι ένας φοιτητής από τη Συρία, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πούτιν για την υποστήριξη προς την κυβέρνηση της χώρας του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, καθώς και για τη δυνατότητα να σπουδάσει στη Ρωσία.

Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ξένοι φοιτητές θα χρησιμοποιήσουν «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τις γνώσεις που θα έχουν λάβει στη Ρωσία, μεταξύ αυτών και οι Σύροι, για την ανοικοδόμηση της χώρας τους.

Από τις 30 του περασμένου Σεπτεμβρίου η Ρωσία, ύστερα από αίτημα του προέδρου Μπασάρ Άσαντ, ξεκίνησε αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους και της οργάνωσης Τζαμπάτ Αλ Νούσρα. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της με τη συμμετοχή πλοίων του στολίσκου της Κασπίας και του υποβρυχίου «Rostov on Don» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, έχουν προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς μεταξύ των τρομοκρατών και την καταστροφή χιλιάδων εγκαταστάσεών τους.

Πηγή: www.ria.ru