ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαβρόφ:Είναι καιρός η Ρωσία να εγκαταλείψει την πολιτική του περιορισμού
© Sputnik/Grigoriy Sysoev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ:Είναι καιρός η Ρωσία να εγκαταλείψει την πολιτική του περιορισμού

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε οτι η Ρωσία πρέπει να παραιτηθεί από την πολιτική του περιορισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, μια τέτοια αντίληψη πρέπει να "μπεί στα αρχεία της Ιστορίας", παρά τις συνεχιζόμενες, —όπως είπε- προσπάθειες να εξαχθούν μονομερή οφέλη και να τιμωρηθεί η χώρα για την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που ασκεί.

Η Μόσχα δεν επιθυμεί την αποδυνάμωση ή διάσπαση της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η συνεπής πορεία της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, συνέβαλε στην κατανόηση της ανάγκης για ευρύτερη συνεργασία για έξοδο από την κρίση.

Η συνεπής πολιτική μας, δήλωσε ο Λαβρόφ, σε σχέση με την συγκρουσιακή πολιτική ορισμένων από τους εταίρους μας, και την επέκταση των παγκόσμιων θεμάτων κατά το παρελθόν, συνέβαλε στο να κατανοήσουν όλοι διεθνώς, την ανάγκη να βρεθεί από κοινού μία διέξοδος από την κρίση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με Λαβρόφ, η Δύση συνεχίζει να λειτουργεί μή εποικοδομητικά απέναντι στη Ρωσία, ενισχύοντας την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Παρατηρούμε οτι η Δύση συνεχίζει την μή εποικοδομητική και επικίνδυνη πολιτική της στις σχέσεις της με τη Ρωσία, όπως η ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων κοντά στα σύνορά μας, καθώς και η δημιουργία τμημάτων παγκόσμιας αντιπυραυλικής άμυνας, από την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ", είπε ο Σεργκέϊ Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

Οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο είναι αποσταθεροποιητικές και η Μόσχα, επιχειρεί — όπως είπε- να επανεξετάσει αυτή την κατάσταση από την πλευρά της Δύσης, χωρίς όμως με εντυπωσιακή επιτυχία.

Πηγή: www.ria.ru