ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρώσοι επιθεωρητές θα πραγματοποιήσουν πτήση παρατήρησης στον εναέριο χώρο της Ελλάδας
© Sputnik/ Igor Russak
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρώσοι επιθεωρητές θα πραγματοποιήσουν πτήση παρατήρησης στον εναέριο χώρο της Ελλάδας

Ρώσοι επιθεωρητές πραγματοποιούν από τις 8-12 Φεβρουαρίου πτήση παρατήρησης στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, με το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Αn-30B. Η πτήση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας «Ανοιχτοί Ουρανοί», όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για τον περιορισμό του πυρηνικού κινδύνου, Σεργκέι Ριζκόφ.

«Η πτήση παρατήρησης — δήλωσε ο Ριζκόφ- με μέγιστη πορεία 1.010 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί την περίοδο από 8 έως 12 Φεβρουαρίου και θα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπως προβλέπει η Συμφωνία ‘Ανοιχτοί Ουρανοί'».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει πτήση βάσει συμπεφωνημένης με την ελληνική πλευρά πορείας, ενώ οι Έλληνες εμπειρογνώμονες που θα επιβαίνουν σ' αυτό, θα επιφορτισθούν με τον έλεγχο των συσκευών που θα χρησιμοποιηθούν για την παρατήρηση και την τήρηση των κανονισμών που προβλέπονται από τη Συμφωνία.

«Η πραγματοποίηση των πτήσεων παρατήρησης στο πλαίσιο της Συμφωνίας, συμβάλλει στο να υπάρχει μεγαλύτερη ειλικρίνεια και διαφάνεια στη στρατιωτική δραστηριότητα των κρατών που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία» δήλωσε ο Ριζκόφ, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για τη δεύτερη πτήση παρατήρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον εναέριο χώρο κράτους που έχει υπογράψει τη Συμφωνία».

Πηγή: www.ria.ru