ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν θα ζητήσει από τη Δύση να άρει τις κυρώσεις
© Sputnik/Dmitry Astakhov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν θα ζητήσει από τη Δύση να άρει τις κυρώσεις

Η Ρωσία δεν θα ζητήσει από τη Δύση να άρει τις κυρώσεις που επέβαλε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Δεν πρόκειται να ζητήσουμε τίποτα. Γνωρίζετε πολύ καλά τη λογοτεχνία μας. Ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, στο βιβλίο του «Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα», λέει σε μια υπέροχη φράση του Βόλαντ, ότι, όταν ποτέ δεν ζητάτε τίποτα από τους άλλους, οι ίδιοι θα έρθουν και θα σας προτείνουν και θα τα δώσουν όλα. Έτσι λοιπόν κι εμείς δεν θα ζητήσουμε ποτέ την άρση αυτών των κυρώσεων. Οι ίδιοι θα έρθουν και θα μας πουν: ας βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά, γιατί κανείς μας δεν είναι σε καλύτερη θέση, αλλά για όλους μας τα πράγματα έγιναν χειρότερα» δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, η Ρωσία, από τα μέτρα αυτά δεν έχει ''δεινοπαθήσει'' πολύ, αλλά την ευθύνη για τη λήψη τους, τη φέρουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χώρες που υποστήριξαν την επιβολή τους, ιδίως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς.

«Ασφαλώς μας δυσαρέστησαν κάποια πράγματα. Έντονα; Δεν θα το έλεγα. Αναπτυσσόμαστε, ζούμε και φυσικά θα επιβιώσουμε. Μήπως όμως η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας άλλαξε στάση; Δεν άλλαξε. Έχει την υποστήριξη του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι έχει τέτοια υποστήριξη, την οποία καμία πολιτική δύναμη δεν έχει εδώ (στη Ρωσία), επειδή σε κανέναν δεν αρέσει όταν ασκούν πιέσεις στην χώρα του», — επεσήμανε ο Μεντβέντεφ.

Πηγή: www.ria.ru