ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπ.Ομπάμα :Ο ρωσικός στρατός είναι «ο δεύτερος πιο ισχυρός του κόσμου»
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπ.Ομπάμα: Ο ρωσικός στρατός είναι «ο δεύτερος πιο ισχυρός του κόσμου»

Ο κ. Ομπάμα, χαρακτήρισε τον ρωσικό στρατό, ως τον «δεύτερο πιο ισχυρό στρατό του κόσμου», λέγοντας ότι «η συριακή αντιπολίτευση δεν θα είναι σε θέση  να τον αντιμετωπίσει».

Η Ρωσία “καθαρίζει” το τοπίο στη Συρία
Από τότε που άρχισαν οι  ρωσικές αεροπορικές  επιχειρήσεις στη Συρία, η Δύση  κατηγορεί συστηματικά τη Ρωσία, χωρίς να παρουσιάζει συγκεκριμένες αποδείξεις, ότι δεν πλήττει  τάχα του μαχητές του «Ισλαμικού κράτους», αλλά την μετριοπαθή αντιπολίτευση και πολιτικούς στόχους. Η ρωσική πλευρά,  επανειλημμένα,έχει διαψεύσει τις  ανακοινώσεις αυτές, δηλώνοντας ότι  οι στόχοι της ρωσικής  στρατιωτικής αεροπορίας της στη Συρία, είναι  μόνο οι τρομοκρατικές ομάδες, και όχι δημόσιες υποδομές.

«Αν η Ρωσία συνεχίσει τους  άτακτους  βομβαρδισμούς, που έχουμε δει, νομίζω και μπορώ να πω, ότι δεν θα δούμε καμία επιτυχία της αντιπολίτευσης. Ναι, η Ρωσία  διαθέτει  τον μεγαλύτερο στρατό. Προφανώς, μια χούφτα αντάρτες στη Συρία,  δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί  με τα όπλα στα χέρια  τον  δεύτερο πιο ισχυρό στρατό του κόσμου», — δήλωσε ο Ομπάμα κατά την διάρκεια  συνέντευξης Τύπου στην Καλιφόρνια.

«Όμως αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα της σταθεροποίησης στη Συρία, ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό,  είναι να διασφαλιστεί  με  κάποια οποιαδήποτε μορφή, ο πολιτικός μετασχηματισμός», — πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 η Ρωσία μετά από αίτημα  του Σύρου  προέδρου  Μπασάρ Άσαντ άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές  πλήττοντας στόχους  των τρομοκρατικών οργανώσεων «Ισλαμικό Κράτος» και «Τζιχάντ αλ- Νούσρα»  στη Συρία. Παράλληλα, αεροπορικές επιδρομές  στη Συρία, πραγματοποιούν και  οι χώρες της «συμμαχίας»   κατά του Ισλαμικού Κράτους», της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να έχουν την ανάλογη έγκριση από την κυβέρνηση της Συρίας.

Πηγή: www.ria.ru