ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Μόσχα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα και  εκφράζει τα συλλυπητήρια της  στις οικογένειες των θυμάτων
© Sputnik/Kirill Kallinikov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μόσχα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα και εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων

Η Μόσχα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, που σημειώθηκε την Τετάρτη, εκφράζει τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου σε κεντρικό σταυροδρόμι στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ενός κτιριακού συγκροτήματος με στρατιωτικούς ξενώνες. Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού, η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που στον σηματοδότη είχε ανάψει κόκκινο και είχε σταματήσει μια αυτοκινητοπομπή με λεωφορεία που μετέφερε στρατιωτικούς. Σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 61.
Κύρια θύματα της τρομοκρατικής αυτής ενέργειας ήταν στρατιωτικοί, αλλά τραυματίσθηκαν και πολίτες κάτοικοι της Άγκυρας, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης.

«Στο Κρεμλίνο καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε χθες στην Άγκυρα, εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων και εύχονται ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίσθηκαν κατά την τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Θέλω να υπενθυμίσω, ότι συγκεκριμένα χθες, στη συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Όρμπαν, ο πρόεδρος Πούτιν, είπε ότι για να καταπολεμηθούν εκείνες οι προκλήσεις τις οποίες όλοι μας αντιμετωπίζουμε (χθες αυτό αναφέρθηκε με αφορμή τις προσφυγικές ροές) είναι αναγκαίο να επιλύσουμε πρωτίστως εκείνα τα προβλήματα, τα οποία πηγάζουν από την κρίση την οποία όλοι μας βλέπουμε να εξελίσσεται σ΄ εκείνη την περιοχή, και συγκεκριμένα να εξαλείψουμε το ταχύτερο δυνατόν τις συνέπειες της αποσύνθεσης και αποσταθεροποίησης σειράς κρατών, να διασφαλίσουμε την ενότητα τους, την σταθερότητα και την ασφάλεια», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Τα συλλυπητήρια του σε σχέση με την τρομοκρατική ενέργεια στην Άγκυρα εξέφρασε επίσης και το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. «Ειλικρινά, συναισθανόμαστε τους συγγενείς και οικείους των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίσθηκαν σ αυτή την τερατώδη πράξη. Το βάρβαρο έγκλημα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Οι οργανωτές του και οι αυτουργοί του πρέπει να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισήμαναν επίσης την ανάγκη της συνεργασίας όλων των κρατών στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Πηγή: www.ria.ru