ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ.Αμανατιδης: Το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας, θα εμβαθύνει τους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών
© Sputnik/Alexey Filippov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Αμανατιδης: Το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας, θα εμβαθύνει τους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών

Η Ελλάδα προσδίδει μεγάλη σημασία στις εκδηλώσεις τους αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας, οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα για την περαιτέρω εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών και κρατών, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ria Novosti.

Ο κ. Αμανατίδης, απαντώντας σε ερώτημα για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία, η προοπτική των οποίων αναμένεται να συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι, η θέση της Ελλάδας είναι γνωστή και πρέπει να εξευρεθούν λύσεις στο ζήτημα αυτό.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας παραδοσιακά είναι καλές. Όπως βλέπετε, υπάρχει το αφιερωματικό έτος και, συνεπώς υπάρχει η δυνατότητα για την περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών και κρατών. Εμείς από την πλευρά μας, προσδίδουμε μεγάλη σημασία στις εκδηλώσεις του αφιερωματικού έτους και σ' αυτά που θα κάνουμε από κοινού στο πλαίσιο του έτους. Και πιστεύω ότι θα συνεχισθεί η παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο λαών», δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι εντός των προσεχών ημερών θα εγκριθεί και θα δοθεί στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. «Τα εγκαίνια του αφιερωματικού έτους θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαρτίου, εδώ στην Αθήνα», δήλωσε ο.κ Αμανατίδης.

Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, είπε, επίσης, ότι ο ίδιος ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, προγραμματίζει να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της που θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα στις
4-6 Απριλίου. Εκδηλώσεις της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, προγραμματίζονται στην Αθήνα τον Μάιο και στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό της ιωβηλαίας επετείου των 1000 χρόνων ρωσικού μοναστικού βίου στο Άγιο Όρος, η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια και υποστήριξη σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, η οποία ασκεί την διοίκηση του Αγίου Όρους και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να τιμηθεί και εορτασθεί με τον δέοντα τρόπο το σημαντικό αυτό γεγονός, δήλωσε ο έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: www.ria.ru