ΠΟΛΙΤΙΚΗ
To ρωσικό υπουργείο Άμυνας συμβούλεψε το Πεντάγωνο “να μετριάσει τον ενθουσιασμό του”
© Sputnik/
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To ρωσικό υπουργείο Άμυνας συμβούλεψε το Πεντάγωνο “να μετριάσει τον ενθουσιασμό του”

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κανασένκοφ, κάλεσε τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Πίτερ Κουκ «να μετριάσει τον ενθουσιασμό του».  Μ' αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Κανασένκοφ τις δηλώσεις του Κούκ, ότι η κατάπαυση του πυρός στην Συρία, είναι ένα τεστ για την ρωσική κυβέρνηση. Το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι του υπουργείου στο YouTube.

Μπ.Ομπάμα :Ο ρωσικός στρατός είναι «ο δεύτερος πιο ισχυρός του κόσμου»

«Ο κύριος Κουκ, πρόσφατα για κάποιο λόγο δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός στην Συρία είναι ένα τεστ για τη ρωσική κυβέρνηση. Θα συμβούλευα τον κύριο Κουκ, να μετριάσει τον ενθουσιασμό του και να επικεντρωθεί στη δραστηριότητα που σχετίζεται με εκείνον τον οργανισμό που εκπροσωπεί. Δηλαδή με το Πεντάγωνο. Αν και, είμαι βέβαιος, ότι ο ίδιος, σε σχέση με τους προκατόχους του, δεν είναι εύκολο να το κάνει χωρίς γνώσεις των στρατιωτικών θεμάτων. Έτσι λοιπόν, προσπαθεί να καλύψει τα κενά που έχει με ηχηρές γκάφες. Πρέπει να είναι κανείς πιο σεμνός. Και μάλιστα πιο επαγγελματίας», τόνισε ο Κανασένκοφ στην ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με αφορμή την συμφωνία Ρωσίας και ΗΠΑ για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία.     

Από την 27η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ και Ρωσικής Ομοσπονδίας που δόθηκε τη Δευτέρα στην δημοσιότητα, στη Συρία πρέπει να ξεκινήσει η εκεχειρία μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης, ενώ οι επιθέσεις κατά του «Ισλαμικού Κράτους», της οργάνωσης Τζαμπχάταλ Νόσρα, (έχουν τεθεί εκτός νόμους στη Ρωσική Ομοσπονδία) και άλλων ομάδων, που έχουν χαρακτηρισθεί από τον ΟΗΕ ως τρομοκρατικές, θα συνεχισθούν.  

Πηγή: www.ria.ru