ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πούτιν: “Oι ξένες μυστικές υπηρεσίες δραστηριοποιούνται όλο και πιο πολύ στη Ρωσία”
© Sputnik/Mikhail Klimentiev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πούτιν: “Oι ξένες μυστικές υπηρεσίες δραστηριοποιούνται όλο και πιο πολύ στη Ρωσία”

Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες δραστηριοποιούνται όλο και πιο πολύ στη Ρωσία. Το 2015, ανακόπηκε η δραστηριότητα 400 και πλέον συνεργατών και πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών, ενώ 23 εξ αυτών, παραπέμφθηκαν στην ποινική δικαιοσύνη, ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνεδρίαση της ηγεσίας της FSB. «Όπως θυμόσαστε, στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε επισημάνει, ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, εντείνουν την δραστηριότητα τους στη Ρωσία. Και, η προηγούμενη χρονιά επιβεβαίωσε πειστικά τα συμπεράσματα μας αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti. 

Υπάρχουν επίσης και άλλες απειλές. Μια από αυτές είναι η έξωθεν παρέμβαση στην πορεία των εκλογών στη Ρωσία. «Φυσικά, πρέπει να ανακόψουμε τις όποιες απόπειρες παρέμβασης στην πορεία των εκλογών και στην εσωτερική μας πολιτική ζωή που προέρχονται από το εξωτερικό. Και το γνωρίζετε ότι παρόμοιες τεχνολογίες υπάρχουν, και έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα σε μια σειρά χωρών», δήλωσε ο Πούτιν.

Επιπλέον ο ρώσος πρόεδρος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενισχύσουν την προστασία των δικτύων επικοινωνιών και πληροφόρησης. Τον περασμένο χρόνο κατεγράφησαν 24 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες κρατικών φορέων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ διακόπηκε η λειτουργία περισσοτέρων των 1600 ιστοτόπων που βλάπτουν την ασφάλεια της χώρας. «Μόνο το προηγούμενο έτος καταγράφηκαν περισσότερες από 24 εκατομμύρια κυβερνο-επιθέσεις σε επίσημες ιστοσελίδες και πληροφοριακά συστήματα κρατικών φορέων της Ρωσίας, και διακόπηκε η λειτουργία περισσότερων των 1600 ιστοτόπων, που με τη δράση τους έβλαψαν την ασφάλεια της χώρας, μεταξύ των οποίων και ιστοτόπων με τρομοκρατικό και εξτρεμιστικό περιεχόμενο» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Παράλληλα ένα από τα κύρια θέματα που έθιξε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος ήταν η Συρία. Ο πρόεδρος Πούτιν, επισήμανε τον ρόλο που διαδραματίζουν οι άνθρωποι της ρωσικής αντικατασκοπείας, διασφαλίζοντας τη δράση των ρώσων πιλότων που συμμετέχουν στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Συρία. «Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς, όλους τους συνεργάτες της κεντρικής διοίκησης, των τμημάτων ανά εδαφική περιφέρεια και των ειδικών μονάδων για τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρετε για την ασφάλεια και τη σταθερή ανάπτυξη της Ρωσίας, αλλά και εκείνους τους συντρόφους μας που εργάζονται στον τομέα της στρατιωτικής αντικατασκοπείας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στη δεδομένη στιγμή, όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, λαμβάνουμε από τη Συρία πληροφορίες για την ετοιμότητα των πλευρών να προχωρήσουν σε εκεχειρία. « Όπως είναι γνωστό, έως το μεσημέρι, σήμερα ώρα Δαμασκού, όλες οι εμπόλεμες πλευρές στη Συρία, πρέπει να επιβεβαιώσουν σε εμάς, είτε στους αμερικανούς εταίρους, την απόφαση τους για κατάπαυση του πυρός. Ήδη, λαμβάνουμε τέτοιες πληροφορίες», παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr