ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε εξέλιξη η πρώτη δοκιμαστική άσκηση εκτόξευσης των νέων πυραυλικών συστημάτων «Ισκαντέρ-Μ»
© Sputnik/Egor Eremov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η πρώτη δοκιμαστική άσκηση εκτόξευσης των νέων πυραυλικών συστημάτων «Ισκαντέρ-Μ»

Σε κατάσταση συναγερμού, στο πλαίσιο τακτικής άσκησης, τέθηκε η μονάδα πυραύλων της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, στην περιοχή Μπουργιάτια. Πρόκειται για την πρώτη άσκηση του πυραυλικού συστήματος «Ισκαντέρ-Μ», που διενεργείται μετά την παραλαβή του το 2015, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, συνταγματάρχης Αλεξάντερ Γκαρντέγιεφ.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Γκαρντέγιεφ, οι στρατιωτικοί θα πρέπει να πραγματοποιήσουν  πορεία, επί ανωμάλου εδάφους με σταθερό εξοπλισμό, σ' ένα από τα πεδία δοκιμών  της περιοχής. Στη διάρκεια της πορείας θα διενεργηθούν τουλάχιστον 10 εκπαιδευτικές  ασκήσεις πεδίου, που θα περιλαμβάνουν ασκήσεις απόκρουσης επιθέσεων από ομάδες ανιχνεύσεως και δολιοφθοράς του εικονικού εχθρού, ασκήσεις ανάπτυξης των πυραυλικών συστημάτων και προκλήσεως συμβατικών πυραυλικών πληγμάτων κατά συγκεκριμένων στόχων.

Το πυραυλικό σύστημα 9К720  «Ισκαντέρ-Μ», είναι προϊόν του «Γραφείου Σχεδιασμού μηχανοκατασκευών», και το 2006 τέθηκε στην υπηρεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Το πυραυλικό σύστημα «Ισκαντέρ-Μ», μπορεί να πλήττει μικρούς και μεγάλους στόχους, σε βάθος της αμυντικής διάταξης του εχθρού. Μπορεί επίσης να φέρει και πυρηνική κεφαλή.     

Το πυραυλικό σύστημα «Ισκαντέρ-Μ» είναι εξοπλισμένο με τηλεκατευθυνόμενους καθ όλη την διάρκεια της πτήσης βαλλιστικούς πυραύλους  9M723, ώστε να αποφεύγει τα αντιβαλλιστικά βλήματα. Το σύστημα «Ισκαντέρ-Μ» μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί υψηλής ακρίβειας πυραύλους Κρουζ 9M728 (P-500).  Το βεληνεκές των πυραύλων είναι 500 χιλιόμετρα και 280 χιλιόμετρα για τούς πυραύλους εκείνους που πωλούνται στο εξωτερικό. 

Πηγή: www.ria.ru