ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεφωνική επικοινωνία Βλ. Πούτιν-Αλ. Τσίπρα για την κρίση στη Συρία
© Sputnik/Alexey Nikolsky
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Βλ. Πούτιν-Αλ. Τσίπρα για την κρίση στη Συρία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, μίλησαν για την συριακή κρίση, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να τηρηθεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός στην χώρα αυτή, ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου.

«Κατά τη συνομιλία στην οποία συζητήθηκαν διεθνή ζητήματα, η προσοχή δόθηκε κυρίως στην συριακή κρίση με έμφαση στην ανάγκη τήρησης του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός στη χώρα αυτή. Ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε, ότι η διασφάλιση της εκεχειρίας συνιστά παράγοντα κλειδί για την εξομάλυνση της κατάστασης στο εσωτερικό, τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή, καθώς και σημαντικότατο βήμα στην πορεία της ενδοσυριακής πολιτικής διευθέτησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, εξήρε τις προσπάθειες που έχουν γίνει και με τη σειρά του αναφέρθηκε λεπτομερώς στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αφορούν τη διευθέτηση του προσφυγικού προβλήματος. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι, συμφωνήθηκαν επικείμενες επαφές σε διάφορα επίπεδα.

Πηγή: ria.ru