ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Φρεγάτα «Ναύαρχος  Γκριγκορόβιτς» εντάχθηκε στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας
© Sputnik/Igor Zarembo
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» εντάχθηκε στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας

Η πανηγυρική τελετή έπαρσης της σημαίας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, στο Περιπολικό πλοίο «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» πραγματοποιήθηκε σε ναυπηγείο της Βαλτικής στο Καλίνινγκραντ, στο οποίο και ναυπηγήθηκε η φρεγάτα.

Ο διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Βίτκο, αναφερόμενος στο γεγονός δήλωσε τα εξής: «Αυτό είναι το πρώτο πλοίο δεύτερης κλάσεως που εντάχθηκε στο στόλο μας το τελευταίο διάστημα. Εντάχθηκε στην 30η μεραρχία Σκαφών Επιφανείας του Στόλου της Μαύρης θάλασσας. Τα σύγχρονα πλοία, τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν καθόλου μ' εκείνα που ναυπηγήθηκαν την σοβιετική περίοδο, θα αναβαθμίσουν την αποτελεσματικότητα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας».

Της έπαρσης της σημαίας του Αγίου Ανδρέα, είχαν προηγηθεί με επιτυχία οι σχετικές δοκιμές στο ναυπηγείο, όπως και οι πρώτες δοκιμαστικές πλεύσεις, στα θαλάσσια πεδία δοκιμών που χρησιμοποιούν οι στόλοι της Βαλτικής και της Βορείου Θαλάσσης. Το πλήρωμα του πλοίου από κοινού με τους εκπροσώπους του ναυπηγείου στην θάλασσα της Βαλτικής και την Θάλασσα Μπάρεντς πραγματοποίησαν δοκιμαστικές πλεύσεις ελιγμών και ταχύτητας, ήλεγξαν την λειτουργία των συμπλεγμάτων, των συστημάτων και των κόμβων, των μέσων πλοήγησης και ραδιοεπικοινωνίας, καθώς και τον πολεμικό εξοπλισμό του πλοίου.

Τη ναυπήγηση του Περιπολικού πλοίου «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς», με αριθμό ναυπηγικού σχεδίου 11356, που άρχισε τον Δεκέμβριο του 2010, ανέλαβε η Α.Ε «Γραφείο ναυπηγοκατασκευών του Βορρά», ενώ η καθέλκυση του έγινε τον Μάρτιο του 2014.

Πηγή: www.ria.ru