ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκα Κέλερ: «Η Ελλάδα κάνει πολλά και δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της»
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκα Κέλερ: «Η Ελλάδα κάνει πολλά και δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της»

Για «κρίση αλληλεγγύης και ευθύνης» στη σημερινή Ευρώπη κάνει λόγο η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλερ, η οποία, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αφού επισκέφθηκε την Ειδομένη και άλλους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα, εκφράζει την απογοήτευσή της για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, καθώς, όπως εκτιμά, αφήνει μεγάλο μέρος της ευθύνης στην Ελλάδα, η οποία «κάνει πραγματικά πολλά» και «δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της».

Σε ό,τι αφορά τη Ζώνη Σένγκεν, η κ.  Κέλερ, υποψήφια των Πρασίνων για την προεδρία της Κομισιόν το 2014, υποστηρίζει ότι είναι απολύτως παράλογο να αποκλειστεί η Ελλάδα επειδή δεν λειτουργούν τα εξωτερικά σύνορα, ενώ θα ήταν προτιμότερο να αποκλειστεί π.χ. η Ουγγαρία.

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα «Πράσινη» δεν φαίνεται να πείθεται από τη ρητορική της 'Αγγελα Μέρκελ περί ανοιχτών συνόρων, αφού, όπως λέει, τα σύνορα είναι εκ των πραγμάτων κλειστά και ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στην Γερμανία έχει μειωθεί, όπως ακριβώς επεδίωκε το κόμμα της. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ