ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση ενάντια στην Ευρώπη της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο η Όλγα Γεροβασίλη
© EPA/OLIVIER HOSLET
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ενάντια στην Ευρώπη της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο η Όλγα Γεροβασίλη

Επίθεση ενάντια στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ανεκτικότητας, χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο.

«Αυτή η Ευρώπη δεν πρέπει να ηττηθεί από τον φανατισμό, το θρησκευτικό μίσος και τον ρατσισμό. Οι δυνάμεις της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού θα νικήσουν το φόβο» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη. «Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή αλλά και με νηφαλιότητα τα γεγονότα και κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια στη χώρα. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κληθεί οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση. Ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας την αναβολή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη Δευτέρα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι προηγουμένως ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν και οι δύο για το τραγικό γεγονός στο Βέλγιο

«Η τυφλή τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να αποτύχει» τονίζει το ΥΠΕΞ

Την καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «η τυφλή τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, τη στήριξή μας στον λαό και την κυβέρνηση του Βελγίου και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ