ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζαχάροβα: η διπλωματία σε συνδυασμό με τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κάνουν θαύματα
© Sputnik/Evgeniy Odinokov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχάροβα: η διπλωματία σε συνδυασμό με τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κάνουν θαύματα

Το γεωπολιτικό κλίμα στον κόσμο άρχισε να  μεταβάλλεται  χάρη στις πρωτοβουλίες της Ρωσίας. Η  διπλωματία της, σε συνδυασμό με  τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της  κάνουν θαύματα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στην εκπομπή «Βράδυ Κυριακής με τον Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ» του καναλιού  «Ρωσία 1».

Κατ' αυτόν τον τρόπο σχολίασε τις δηλώσεις  κάποιου  εκ των συμμετεχόντων στην εκπομπή, που ισχυρίστηκε, ότι οι αλλαγές άρχισαν με την επίσκεψη του Κέρι στην Μόσχα. Επεσήμανε μάλιστα ότι, την ώθηση  των αλλαγών δεν την έδωσε η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα διήμερη επίσκεψη στην Μόσχα, όπου είχε συνομιλίες με τον Σεργκέι Λαβρόφ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.         

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ζαχάροβα «τα ζητήματα, πλέον δεν θα αντιμετωπίζονται όπως στο παρελθόν».   

«Δεν θα εγκρίνονται  εντολές για στρατιωτικές  επιχειρήσεις με την προϋπόθεση, ότι οι χώρες δεν θα είναι υπόλογες. Δεν θα υπάρχει σιωπηρή   συναίνεση σε επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις χωρών, δεν θα υπάρχει στοχασμός, προφορική συναίνεση και ψηφοφορία σε αποφάσεις που λύνουν τα χέρια μερικών και μεταβάλλουν το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό πεδίο σε μια περιοχή. Αυτά δεν θα γίνονται. Αυτή είναι η διατύπωση που εμείς  ακούσαμε, υιοθετήσαμε και εφαρμόσαμε», επεσήμανε η Ζαχάροβα.    

Νωρίτερα η Ζαχάροβα είχε επισημάνει  την  αποτελεσματικότητα της ρωσικής διπλωματίας και των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, όταν σχολίασε τις δηλώσεις του ιταλού Υπουργού  Εξωτερικών Πάολο Ντζεντιλόνι, ο οποίος αποκάλεσε  θαύμα την  τήρηση της εκεχειρίας στην Συρία επί σχεδόν  ένα μήνα.   

Η εκεχειρία στην Συρία τέθηκε σε ισχύ στις  27 Φεβρουαρίου  στη βάση ενός κειμένου που διαμόρφωσαν από κοινού η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις επιτευχθείσα συμφωνία οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχισθούν μόνο κατά των τρομοκρατών.  

Ο συριακός στρατός και τα τμήματα  των ανταρτών σημείωσαν την Κυριακή μια σημαντική επιτυχία, καθώς κατάφεραν να επανακτήσουν πλήρως τον έλεγχο της  πόλης Παλμίρας. Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Πούτιν, δήλωσε ότι αυτό θα ήταν αδύνατον να γίνει χωρίς την Ρωσία. 

Πηγή: www.ria.ru