ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει δυνατότερη από την κρίση
© Sputnik/Sergey Guneev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει δυνατότερη από την κρίση

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει δυνατότερη από την οικονομική κρίση εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τον εορτασμό της ελληνικής εθνική επετείου της 25ης Μαρτίου που παρατέθηκε στο Λευκό Οίκο.

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, στη δήλωσή του, αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες, Ελλάδα και ΗΠΑ, και έκανε παραλληλισμό των αγώνων για την ανεξαρτησία των δύο χωρών. Ο κ. Ομπάμα επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και ότι η χώρα του θα στηρίζει την Ελλάδα σε όλη της την πορεία. Αναφέρθηκε, επίσης, στις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και εξήρε τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τις προσφυγικές ροές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει δυνατότερη από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ελληνικής διασποράς στην Αμερική και παρατήρησε ότι οι δεσμοί που ενώνουν τις δυο χώρες είναι φιλικοί και οικογενειακοί.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν στη δεξίωση που παρατέθηκε, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρίστος Παναγόπουλος. Η δεξίωση παρετέθη στον Λευκό Οίκο από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, προς τιμήν της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ για 30η συνεχή χρονιά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής Δημήτριος.

Στην εισαγωγική του δήλωση, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στη φιλία που συνδέει τις ΗΠΑ με την Ελλάδα και σημείωσε ότι στη συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα είναι σύμμαχος και φίλος της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ