ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη: ο Πούτιν έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό στρατό
© Sputnik/Vladimir Pesnya
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη: ο Πούτιν έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό στρατό

Ο απερχόμενος ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός, Φίλιπ Μπρίντλοβ, δήλωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό στρατό.

Η Ρωσία δεν οφείλει την ισχύ της μόνο στον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Μπουλάβα»

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η συγκεκριμένη επιτυχία του ρωσικού στρατού επιτεύχθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν η ηγεσία της χώρας άρχισε να επενδύει στις ένοπλες δυνάμεις της.

 "Αυτός (ο Πούτιν) δημιούργησε πολύ καλές χερσαίες δυνάμεις. Είδαμε την δράση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία. Δημιούργησε επίσης ένα ισχυρό σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, πυραύλους Κρουζ και υποβρύχια. Είχε την ευκαιρία να κάνει επίδειξη αυτής της δύναμης και έσπευσε να την χρησιμοποιήσει στην Κριμαία και στο Ντόνμπας",- δήλωσε ο Μπρίντλοβ σε συνέντευξη στην τηλεόραση της Εσθονίας.

Η θητεία του Μπρίντλοβ στη θέση του διοικητού των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, λήγει το 2016. Διάδοχός του είναι ο Κέρτις Σκαπαρόττι. Η αλλαγή της διοίκησης του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στο φόντο μιας σημαντικής αύξησης των δυνάμεων της Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη. Η ισχυρή παρουσία του ΝΑΤΟ έχει αυξηθεί ιδιαίτερα στις χώρες της Βαλτικής. Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει, ότι η χώρα θα δώσει μια αποτελεσματική απάντηση στις ενέργειες της Δύσης.

Πηγή: www.ria.ru