ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πούτιν: η Δύση προσπαθεί να αποσιωπήσει τον ρόλο της Ρωσίας στην διευθέτηση του συριακού
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πούτιν: η Δύση προσπαθεί να αποσιωπήσει τον ρόλο της Ρωσίας στην διευθέτηση του συριακού

Τι κατάφεραν οι ρωσικές  αεροδιαστημικές ένοπλες δυνάμεις  στη Συρία
Η Ρωσία έχει εκπληρώσει την αποστολή της  στη Συρία, ενίσχυσε την νόμιμη κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο φόρουμ για τα μέσα ενημέρωσης που διοργάνωσε το ΠΚΜ με θέμα τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, υπό τον τίτλο «Αλήθεια και δικαιοσύνη». «Είναι προφανές, ότι  έχουμε εκπληρώσει το καθήκον μας εκεί, που ήταν  πρωτίστως να ενισχύσουμε το συριακό κράτος και τη νόμιμη κυβέρνηση», είπε ο Πούτιν. 

Επιπλέον, ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι, στην παρούσα φάση είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στη διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης στη Συρία. Την ίδια στιγμή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι μηχανισμοί ελέγχου της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, υπάρχουν και λειτουργούν συνεχώς. «Δεν έχουμε δημιουργήσει  μόνο κέντρα ανταλλαγής πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε  τακτικά διαβουλεύσεις, έχουν δημιουργηθεί, και θέλω να το υπογραμμίσω αυτό, μηχανισμοί ελέγχου της εκεχειρίας που λειτουργούν, και η δουλειά αυτή συνεχίζεται διαρκώς. Το κύριο ζήτημα τώρα είναι να στρέψουμε την δραστηριότητα μας προς την κατεύθυνση της πολιτικής διευθέτησης, και σ αυτήν την περίπτωση γίνονται διαρκώς  διαβουλεύσεις», — δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Επίσης, οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία συνέβαλαν στο να δημιουργηθούν σχέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις, για την από κοινού καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, τόνισε ότι δεν δημιουργήθηκε απλά ένα κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά γίνονται διαβουλεύσεις, δημιουργήθηκαν μηχανισμοί ελέγχου της εκεχειρίας που λειτουργούν. «Το δικό μας έργο στον τομέα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας, σε κάποιο βαθμό, πραγματικά συνέβαλε στο να οικοδομήσουμε τις σχέσεις μας με τις μεγάλες δυνάμεις σ' αυτή την πολύ σημαντική για όλους μας κατεύθυνση, όπως είναι ο αγώνας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», είπε ο Πούτιν.

Η νίκη στη Συρία: Μερικές απλές σκέψεις

Παρόλα αυτά, η Δύση, όπως είπε ο ρώσος πρόεδρος, προσπαθεί να αποσιωπήσει τον ρόλο της Ρωσίας στη συριακή κρίση. «Όσο κι αν θέλουν  κάποιοι να μειώσουν το ρόλο, τη σημασία της συμμετοχής μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, να αποσιωπήσουν αυτά τα γεγονότα, είναι απλά αδύνατον να το κάνουν, αλλά αυτή είναι η επιθυμία τους. Οι άνθρωποι κάνουν την δουλειά τους: η δική σας δουλειά είναι να αναδείξετε κάτι και να το θέσετε στην κρίση της κοινής γνώμης, ενώ η δουλειά εκείνων εκεί είναι να αποσιωπήσουν, να παραπληροφορήσουν τους τηλεθεατές, τους ακροατές, τους αναγνώστες. Μοιάζει με   απόπειρα επίθεσης εναντίον κάποιου με αθέμιτα μέσα, όπως λένε και οι νομικοί. Η ζωή θα πάρει τον δρόμο της, και αυτό δεν μας ανησυχεί πολύ, για μας σημασία έχει το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Πούτιν. 

Ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζοντας, στο φόρουμ για τα μέσα ενημέρωσης, τις αναφορές του στο θέμα της Συρίας, είπε ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα χάρη στη ρωσική βοήθεια στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. «Θα προσέξατε, ότι, μετά την αποχώρηση ενός σημαντικού τμήματος των στρατιωτικής μας δύναμης, ο συριακός στρατός συνεχίζει ενεργά να επιτίθεται και με την υποστήριξή μας απελευθερώνει όλο και περισσότερες κατοικημένες περιοχές», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.