ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πούτιν: η συνεργασία στο διάστημα είναι σημαντικό πεδίο συνεργασίας με τις ΗΠΑ
© Sputnik/ Alexei Druzhinin
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πούτιν: η συνεργασία στο διάστημα είναι σημαντικό πεδίο συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τη συνεργασία στον διαστημικό τομέα σημαντικό πεδίο συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Η ρωσική διαστημική οδύσσεια

«Παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουμε στη Γη, οι άνθρωποι στο διάστημα εργάζονται ο ένας δίπλα στον άλλον, χέρι με χέρι, βοηθούν ο ένας τον άλλον, λύνουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι χώρες μας, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κατεύθυνση της δικής μας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επίσης και με τις άλλες χώρες» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν κατά την διάρκεια της βιντεοκλήσης με τον Διεθνή Διαστημικό Συταθμό.

Αναφερόμενος στο κοσμοδρόμιο «Βαστότσνι», ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε, ότι ο χώρος αυτός προορίζεται πρωτίστως για δραστηριότητες που θα εξυπηρετούν τους κλάδους της ρωσικής οικονομίας, και την ανάπτυξη της συνεργασίας με τους ξένους εταίρους.

«Σκεφτόμαστε από εδώ να κάνουμε αποστολές εμπορικού χαρακτήρα και στο βαθμό που θα είναι έτοιμο το κοσμοδρόμιο «Βαστότσνι» διαστημικές αποστολές που θα είναι και προς το συμφέρον των εταίρων μας», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Πηγή: www.ria.ru