ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαφωνεί με τους αμερικανικούς ισχυρισμούς περί επικίνδυνης πτήσης του ρωσικού μαχητικού SU-24
© Sputnik/Dmitriy Vinogradov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαφωνεί με τους αμερικανικούς ισχυρισμούς περί επικίνδυνης πτήσης του ρωσικού μαχητικού SU-24

Οι πιλότοι της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούσαν πτήση στην Θάλασσα της Βαλτικής, δήλωσε  ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ, σχολιάζοντας τις αμερικανικές δηλώσεις, περί επικίνδυνης πτήσης του ρωσικού S-24 δίπλα στο αμερικανικό αντιτορπιλικό.     

Ο Ίγκορ Κανασένκοφ, υπογράμμισε ότι, τα αεροσκάφη πράγματι πραγματοποιούσαν πτήση στην περιοχή που βρίσκονταν το αμερικανικό πλοίο, προσθέτοντας ότι σε απόσταση εβδομήντα χιλιομέτρων από το σημείο βρίσκεται ρωσική αεροναυτική βάση. 

«Οι πιλότοι αφού εντόπισαν το πλοίο στη ζώνη του  πεδίου ορατότητας, εξέτρεψαν τα αεροσκάφη τους,  τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας» δήλωσε ο Κανάσένκοφ.  

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επεσήμανε, ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί πτήσεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αμερικανική στρατιωτική πηγή, είχε μεταδώσει ότι ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από είκοσι φορές πάνω από το αντιτορπιλικό Donald Cook. Μάλιστα, σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, η απόσταση από το πλοίο έως τα αεροσκάφη  ήταν 900 μέτρα και πετούσαν σε ύψος 30 μέτρων.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στην Ευρώπη, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφικό υλικό, στα οποία τα ρωσικά αεροσκάφη και ελικόπτερα απεικονίζονται, δήθεν να προσεγγίζουν το αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο, ένας αμερικανός ναύτης φαίνεται να φωνάζει λέγοντας ότι το αεροσκάφος πετάει πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου και σε ύψος χαμηλότερο του ύψους του πλοίου.  

«Το ρωσικό αεροσκάφος πραγματοποίησε προσομοίωση επίθεσης, χωρίς να απαντήσει στις προειδοποιήσεις που έγιναν στα ρωσικά και αγγλικά» δήλωσε η αμερικανική  στρατιωτική διοίκηση στην Ευρώπη (EUCOM).

Η αμερικανική πλευρά  εξέφρασε την ανησυχία της για το συμβάν, χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά αυτή ως «μη επαγγελματική και επικίνδυνη»

Πριν από δύο χρόνια στις 13 Απριλίου του 2014, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει  ότι ρωσικά μαχητικά είχαν πραγματοποιήσει πτήσεις πάνω από το ίδιο αντιτορπιλικό που βρίσκονταν τότε στην Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: www.ria.ru