ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Πούτιν εξήγησε γιατί στη Σιβηρία νιώθει κανείς πιο ασφαλής απ' ό,τι στις Βρυξέλλες ή το Παρίσι
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πούτιν εξήγησε γιατί στη Σιβηρία νιώθει κανείς πιο ασφαλής απ' ό,τι στις Βρυξέλλες ή το Παρίσι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην «απευθείας γραμμή» είπε γιατί στην Σιβηρία νιώθει κανείς πιο ασφαλής απ' ό,τι στις Βρυξέλλες ή το Παρίσι. Μια καθηγήτρια από το πανεπιστήμιο του Τόμσκ, που επέστρεψε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της από την Ολλανδία, απευθυνόμενη στον πρόεδρο, του είπε ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη τα πράγματα, μετά τα τελευταία συμβάντα, δεν είναι και τόσο καλά, ενώ στο Τόμσκ η ίδια νιώθει πολύ άνετα, νιώθει σιγουριά και ασφάλεια.  

« Η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια σκληρή δοκιμασία και ενδεχομένως στη Σιβηρία να νιώθετε πιο ασφαλής απ' ό,τι ας πούμε στο Παρίσι ή στις Βρυξέλλες. Το λέω αυτό χωρίς καμία δόση ειρωνείας, εκφράζοντας αντιθέτως την εκτίμηση μου για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι μέσα στις δύσκολες συνθήκες του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις τρομοκρατικές επιθέσεις» είπε ο Πούτιν μιλώντας στην «απευθείας γραμμή»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται, την ελεύθερη μετακίνηση, την ζώνη Σέγκεν, και πολλά άλλα πράγματα, τα οποία  για να τα αντιμετωπίσεις, παραμένοντας μέσα στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι κάτι αρκετά δύσκολο.      

«Η Ρωσία δεν είναι μέλος της Σένγκεν. Νομίζω ότι δικαιολογημένα μπορείτε να λέτε ότι νιώθετε πιο ασφαλής, που βρίσκεστε σήμερα στη Σιβηρία, στο Τόμσκ,  απ' ό,τι στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Πούτιν.   

Πηγή: www.ria.ru