ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ουκρανικό ΥΠΕΞ για το ενδεχόμενο άρσης των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας
© Sputnik/Maksim Blinov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ για το ενδεχόμενο άρσης των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Το Κίεβο εκφράζει φόβους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας αρμόδια για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης Ελένα Ζερκάλ, μιλώντας στο ουκρανικό «5ο Κανάλι», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Όπως είπε η Ζερκάλ- σύμφωνα πάντα με όσα μεταδόθηκαν — για τις ευρωπαϊκές χώρες καθίσταται όλο και πιο δύσκολο να συμφωνήσουν σε μια ενιαία πολιτική στο ζήτημα των κυρώσεων, αν ληφθούν υπόψη τα όσα διαδραματίσθηκαν τελευταία στη γαλλική βουλή.

Στα τέλη του Απριλίου, 55 από τους 99 βουλευτές της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ενέκριναν ψήφισμα μέσω του οποίου καλούσαν την κυβέρνηση της χώρας να διαχωρίσει τη θέση της και να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Το ψήφισμα είχε βεβαίως συμβουλευτικό χαρακτήρα χωρίς να υποχρεώνει το Παρίσι να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες.

«Αυτό δεν είναι τόσο καλό για μας. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι πράγματι υπάρχει η απειλή να μην συνεχισθούν οι κυρώσεις» παρατήρησε η κ.Ζερκάλ.

Η ισχύς των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, λήγει στις 31 Ιουνίου. Στην συνάντηση κορυφής της 28-29 Ιουνίου οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα αποφασίσουν αν θα παρατείνουν ή όχι τις κυρώσεις.

Μέχρι στιγμής πάντως έχει γίνει γνωστό ότι αρκετές χώρες θα ζητήσουν στην σύνοδο αυτή την άρση των κυρώσεων.

Πηγή: www.ria.ru