ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το 70% και πλέον των Γερμανών υπέρ της άρσης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία
© Sputnik/ Igor Zarembo
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 70% και πλέον των Γερμανών υπέρ της άρσης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία

Το 70% και πλέον των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της πλήρους ή της μερικής άρσης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του γνωστού γερμανικού περιοδικού Internationale Politik (IP), που ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, το 36% των Γερμανών τάσσεται τουλάχιστον υπέρ της μερικής άρσης των κυρώσεων που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, ενώ το 35% υπέρ της πλήρους άρσης των κυρώσεων. Στα κρατίδια της Γερμανίας που βρίσκονται στο ανατολικό της τμήμα, υπέρ της άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας τάσσεται το 49% των Γερμανών. Υπέρ της συνέχισης της πολιτικής των κυρώσεων, τάχθηκε μόνο το18% των ερωτηθέντων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Μαΐου —Ιουνίου του περιοδικού IP. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 11-12 Απριλίου, σε δείγμα 1001 ατόμων.

Οι σχέσεις της Ρωσίας και της Δύσης έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία. Στα τέλη Ιουλίου του 2014 η Ε.Ε και οι ΗΠΑ ''πέρασαν'' από τις συγκεκριμένες κυρώσεις που επέβαλλαν σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στην επιβολή κυρώσεων σε ολόκληρους τομείς της ρωσικής οικονομίας. Ως απάντηση η Ρωσία, επέβαλλε περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από χώρες που είχαν συμμετάσχει στην πολιτική επιβολής κυρώσεων. Τον Ιούνιο του 2015, ως απάντηση στην συνέχιση της επιβολής κυρώσεων, η Ρωσία αποφάσισε να παρατείνει το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων για ένα χρόνο έως τις 5 Αυγούστου του 2016.

Πηγή: www.ria.ru