ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
© Sputnik/ Artem Zhitenev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φρεντερίκα Μογκερίνι, αναμένει ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα παραταθούν, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η Μογκερίνι εξήγησε ότι κατά την άποψή της, η συμφωνία του Μινσκ για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, δεν έχει εκπληρωθεί στο ακέραιο.

Η δράση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης λήγει στις 31 Ιουλίου. Το ζήτημα της παράτασης τους θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 ιουνίου.

Προηγουμένως είχε αναφερθεί, ότι μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες προτίθενται να μιλήσει υπέρ της άρσης των περιορισμών. Αυτό ζητούν και ορισμένοι ευρωπαίοι πολιτικοί, ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των κυβερνώντων κομμάτων στη Γερμανία, " Χριστιανοδημοκρατική ένωση", και " Χριστιανο-σοσιαλιστική ένωση", οι οποίοι απηύθυναν σχετικό αίτημα προς την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Την παραμονή του ψηφίσματος για την ανάγκη ακύρωσης των περιορισμών, έλαβαν οι βουλευτές του Συμβουλίου της ιταλικής πόλης του Βένετο.

Στη Ρώμη έχουν ήδη δηλώσει, ότι η θέση της περιφέρειας δεν αντικατοπτρίζει την άποψη της Ιταλίας.

Πηγή: ria.ru