ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ρωσία ουδέποτε απομακρύνθηκε από τον διάλογο με το ΝΑΤΟ
© Sputnik/Vitaliy Belousov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρωσία ουδέποτε απομακρύνθηκε από τον διάλογο με το ΝΑΤΟ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, σήμερα, ότι, η Ρωσία ουδέποτε απομακρύνθηκε από τον διάλογο με το ΝΑΤΟ, αλλά ο διάλογος πρέπει να είναι εποικοδομητικός και να βασίζεται στο σεβασμό των αμοιβαίων συμφερόντων. "Η ρωσική πλευρά ουδέποτε απέκλινε από τον διάλογο. Προφανώς είμαστε πάντα υποστηρικτές του διαλόγου. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων και των ζητημάτων που είναι μπροστά μας", τόνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για συνάντηση Ρωσίας-ΝΑΤΟ ενόψει της συνόδου του τον Ιούλιο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι η προς ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ είναι μια αρνητική διαδικασία και αυξάνει τις εντάσεις. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της επέκτασης της συμμαχίας προς ανατολάς, αυξάνει το επίπεδο της έντασης στην ήπειρο. "Γενικά, η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ είναι κατά την άποψή μας μια διαδικασία με αρνητικό πρόσημο. Αυτή η διαδικασία δεν ενισχύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια, αλλά ακριβώς το αντίθετο, αυξάνει δραματικά το επίπεδο της έντασης στην ήπειρο", δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους αντιδρώντας στην ένταξη του Μαυροβουνίου στη στρατιωτική συμμαχία.

Σημειώνεται ότι, χθες ο επικεφαλής της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι 28 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ  θέλουν να οργανώσουν μια νέα συνάντηση διαλόγου με τη Ρωσία πριν από την προγραμματισμένη σύνοδό τους στις 8 και 9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ