ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟ: Η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας, “απάντηση” στη ρωσική πολιτική
© ANA-MPA/EPA/LAURENT DUBRULE
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑΤΟ: Η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας, “απάντηση” στη ρωσική πολιτική

Στην πρόθεση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την ανατολική του πτέρυγα, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σε συνέντευξή του στο «Radio Polsha». Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Ιουλίου στην Βαρσοβία.

«Η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, είναι η απάντηση στους νέους στόχους που θέτει η Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και η επιθετική πολιτική της Ρωσίας», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι η απόφαση για την ενίσχυση της συμμαχίας στην ανατολικής της πτέρυγα, έχει ήδη ληφθεί και, στη Σύνοδο κορυφής θα επικυρωθεί. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ενίσχυση αυτή θα γίνει με διεθνείς δυνάμεις, στόχος των οποίων θα είναι να δώσουν το μήνυμα ότι, "επίθεση σε μια χώρα, είναι επίθεση κατά της Συμμαχίας συνολικά". 

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να την εμπλέξει σε μια άνευ νοήματος αντιπαράθεση
«Μερικοί σύμμαχοι, όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, και η Γερμανία, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι μεταξύ των χωρών που θα ενισχύσουν αυτές τις δυνάμεις», είπε ο Στόλτενμπεργκ, υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ ήδη έχουν διπλασιάσει τα απαιτούμενα —για το το σκοπό αυτό- κονδύλια.
«Αυτό είναι ένα μόνον από τα στοιχεία της δικής μας στρατηγικής στον τομέα της άμυνας και της ανάσχεσης», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Συμμαχίας σημείωσε ότι η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας, δεν συνιστά απόπειρα που αποσκοπεί να προκαλέσει ένοπλη σύρραξη.

Το ΝΑΤΟ, επανειλημμένα, επικαλούμενο τις απειλές από μέρους της Ρωσίας, υπογραμμίζει ότι αυτός είναι ο λόγος που αυξάνει την στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη. Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης, αλλά είναι έτοιμη να απαντήσει στις ενέργειες της Δύσης.

Πηγή: www.ria.ru