ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα, με έμφαση σε έργα κοινού ενδιαφέροντος
© Sputnik/Aleksey Druzhinin
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα, με έμφαση σε έργα κοινού ενδιαφέροντος

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Μαΐου, θα συζητήσει έργα κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον πρόεδρο (της Ελληνικής Δημοκρατίας) Προκόπη Παυλόπουλο και τον (Έλληνα) πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αναμένεται, ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών σε ανώτατο επίπεδο, θα συζητηθούν ζητήματα κλειδιά, στον τομέα τις διμερούς εμπορικής, οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας, όπως και η υλοποίηση έργων κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας τύπου του Κρεμλίνου.

Προγραμματίζεται επίσης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία, στον πλαίσιο της έναρξης των αφιερωματικών ετών Ρωσίας και Ελλάδας, όπως επίσης και στο πλαίσιο του εορτασμού το 2016 της χιλιετούς (μοναστικής) ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος, στον Άθω.

Αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε επίκαιρα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ενώ με το πέρας της επίσκεψης προβλέπεται η υπογραφή διαφόρων διμερών συμφωνιών, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: www.ria.ru