ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έλληνας διορίσθηκε  σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης
© Sputnik/Sergey Guneev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλληνας διορίσθηκε σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης

Ο σύμβουλος του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης  διορίσθηκε  σύμβουλος του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάβτσενκο.  Ο κυβερνήτης  της Αγίας  Πετρούπολης ανακοινώνοντας την  απόφαση του στις  27 Μαΐου, εξήρε το σημαντικό έργο που έχει κάνει ο κ. Καμπαερίδης  για να ενισχύσει τους δεσμούς της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη, λέγοντας  ότι είναι η πρώτη φορά που αποκτά έναν  ξένο ως  σύμβουλο.

«Στην Αγία Πετρούπολη, στις  27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε  εορταστική εκδήλωση,  για την  ίδρυση  της πόλης. Μετά το τέλος  της εκδήλωσης, ο κ. Γκεόργκι Πολτάβτσενκο με κάλεσε και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες μας.   Ο κυβερνήτης μου απένειμε το σχετικό έγγραφο που με καθιστά σύμβουλο του και μια ευχαριστήρια επιστολή, δηλώνοντας ότι ποτέ μέχρι τώρα  δεν είχε ξένους συμβούλους. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση. Και για μένα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη»  δήλωσε ο Γκαμπαερίδης στο RIA Novosti.

Ο κ. Γκαμπαερίδης είναι σύμβουλος του δημάρχου της Αλεξανδρούπολης,  σύμβουλος  επί  θεμάτων συντονισμού των ομογενών, και πρόεδρος του Συνδέσμου των Ρωσόφωνων Ελλήνων  Επιχειρηματιών.

Όπως λέει ο ίδιος, φέτος η πόλη της Αλεξανδρούπολης αδελφοποιήθηκε με την περιοχή  Βίμποργκ της Αγίας Πετρούπολης, και  υπεγράφη συνεργασίας  μεταξύ του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Ονόματι Γκέρτσεν και του Παιδιατρικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης με το Δημοκρίτειο  Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Προγραμματίζεται επίσης  να υπογραφεί σύμφωνο αδελφοποίησης μεταξύ της τουριστικής παραθεριστικής ζώνης της  Αγίας Πετρούπολης με τον νομό  Χαλκιδικής. Η συμφωνία θα υπογραφεί κατά την διάρκεια του  διεθνούς οικονομικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη, παρουσία του περιφερειάρχη   Κεντρικής Μακεδονίας. Τον Ιούλιο, στο διεθνές φεστιβάλ «Κοσμόπολις»  που θα πραγματοποιηθεί στην   Καβάλα, θα υπογραφεί πρωτόκολλο  συνεργασίας και  αδελφοποίησης μεταξύ της περιοχής Νιέφσκι  της Αγίας Πετρούπολης και της Καβάλας. Στο  φεστιβάλ θα συμμετάσχουν μουσικά συγκροτήματα  από την Αγία Πετρούπολη», δήλωσε ο  Γκαμπαερίδης.

Νωρίτερα, φέτος,η  Αλεξανδρούπολη είχε υπογράψει  συμφωνία συνεργασίας με την Συμφερόπολη.

Πηγή: www.ria.ru