ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τους ξένους
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τους ξένους

«Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» τόνιζαν ανώτατες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από την Κίνα.

Cosco: 500 εκατ. πρόσθετες επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση αποδίδει πλέον καρπούς, όπως έδειξαν και τα πολύ θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, αλλά και τα ανοίγματα στη Ρωσία, το Ιράν, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

«Η σημερινή πολιτική της χώρας είναι ένα δένδρο που εχει βαθιά τις ρίζες του στον δυτικό κόσμο,την Ευρώπη αλλά τα κλαδιά του γέρνουν και προς Ανατολάς με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα» εκτιμούσαν οι ίδιες πηγές και ανέφεραν: «Αυτά που φέραμε από το Πεκινο δεν τα είχε καν φανταστεί ο κ.Σαμαράς. Και αυτό το πετύχαμε γιατί ακριβώς βελτιώθηκε η κατάσταση της οικονομίας».

Η Cosco θα επενδύσει σχεδόν ένα δισ. Ευρώ

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κίνα, οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν: «Πετύχαμε τρία στα τρία: Σημαντικές συμφωνίες με την Cosco, τον κινεζικό κολοσσό Αlibaba και την εταιρία προηγμένης τεχνολογίας ΖΤΕ. Μόνο η Cosco αναμένεται να επενδύσει συνολικά στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε έργα υποδομής με στόχο την αναβάθμιση του τομέα της κριυαζιέρας, τη δραστική αυξηση του αριθμού των κοντέινερς, την ενίσχυση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα αλλά και τη δημιουργία ενός τεράστιου χώρου στάθμευσης που θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος στάθμευσης στον Πειραιά».

Το σημαντικότερο είναι — έλεγαν οι ίδιες πηγές — ότι «όχι μόνο ο Πειραιάς αλλά η Ελλάδα αναδεικνύεται πλέον στο "κεφάλι του δράκου" και η υπόλοιπη Ευρώπη είναι το σώμα του… Έχουμε προωθήσει μεγάλες αλλαγές, αλλά όσο πιο πολύ τρέξουμε τόσο πιο γρήγορα θα επιφερουμε όλες τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ