ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρωσικά πολεμικά πλοία σε πολεμική ετοιμότητα σε Μαύρη Θάλασσα και Κασπία
© Sputnik/Sergey Malgavko
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωσικά πολεμικά πλοία σε πολεμική ετοιμότητα σε Μαύρη Θάλασσα και Κασπία

Περισσότερα από 15 πολεμικά πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και περισσότερα από 10 πλοία στόλου της Κασπίας συμμετέχουν στα ναυτικά γυμνάσια στην Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της αιφνίδιας άσκησης πολεμικής ετοιμότητας, όπως ανακοίνωσε το τμήμα ενημέρωσης και μαζικής επικοινωνίας του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης.

«Στο πλαίσιο της αιφνίδιας άσκησης πολεμικής ετοιμότητας στην οποία τέθηκε ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, περισσότερα από 15 πολεμικά πλοία συνοδείας, με ναυτικά πληρώματα κρούσης, ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων, ναρκαλιευτών και πεζοναυτών, συμμετέχουν σε ναυτικά γυμνάσια» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Μεταξύ τους βρίσκεται και η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς», πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με πυραύλους, ανθυποβρυχιακά, ναρκαλιευτικά και μεγάλα αποβατικά πλοία καθώς και πυραύλακτοι.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το τμήμα ενημέρωσης του υπουργείου Αμύνης, στον στόλο της Κασπίας από τους ναυστάθμους στο Αστραχάν και Κασπίσκ απέπλευσαν περισσότερα από δέκα πολεμικά πλοία, συγκεκριμένα πυραυλάκατοι και πλοία συνοδείας, καθώς και τα τελευταίας τεχνολογίας μικρά πυραυλοφόρα πλοία « Γκραντ Σβιγιάσκ» «Βελίκι Ουστιούγκ» «Ούγκλιτς», κανονιοφόροι, ναρκαλιευτικά και παράκτια περιπολικά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα ναυτικά γυμνάσια, περιλαμβάνουν ασκήσεις μάχης, ασκήσεις με την συνδρομή αξιωματικών αντιαεροπορική και ανθυποβρυχιακής άμυνας εν πλω, ασκήσεις επιβίωσης στη θάλασσα και ασκήσεις διέλευσης με πλοία στενών.

Η αιφνίδιες ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας γίνονται με εντολή του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της χώρας. Στα γυμνάσια συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας, μερικώς της Κεντρικής και Δυτικής στρατιωτικής Περιφέρειας, καθώς και δυνάμεις της Πολεμικής Διαστημικής Αεροπορίας και δυνάμεις Πεζοναυτών

Πηγή: www.ria.ru