ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας  προκαλεί θετικές εντυπώσεις, σύμφωνα με το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο
© Sputnik/
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας προκαλεί θετικές εντυπώσεις, σύμφωνα με το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας είναι σε θέση να καταστρέψει τον δυνητικό εχθρό με το που θα ξεκινήσει να προωθείται από τις  στρατιωτικές  μονάδες στις οποίες βρίσκεται, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ. 

Ο κ. Γκεράσιμοφ προέβη στην δήλωση αυτή, παρουσιάζοντας την αξιολόγηση στρατιωτικών γυμνασίων στρατηγικής σημασίας «Kafkaz-2016»(σ.σ. που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 5-10 Σεπτεμβρίου, στη νότια Ρωσία).

«Για τον λόγο αυτό ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας διαθέτει τα πάντα: εξοπλιστικά συστήματα κατασκοπείας τα οποία εντοπίζουν τον στόχο σε απόσταση 500 χιλιομέτρων, εξοπλιστικά συστήματα με τα οποία μπορεί να καταφέρει διάφορα πλήγματα. Ένα τέτοιο εξοπλιστικό  σύστημα, το «Μπαστιόν», μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 350 χιλιομέτρων, ακόμη και στόχους στον Βόσπορο. Επίσης, έχει στην διάθεση του υποβρύχια με πυραύλους «Καλίμπρ», ναυτική αεροπορία, στρατηγική αεροπορία με πυραύλους τύπου ‘Κρούζ' και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Γκεράσιμοφ. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο δυνητικός εχθρός  «δεν πρέπει να φθάσει στις ακτές της Κριμαίας  στην Μαύρη Θάλασσα, απ' όπου κι αν έρχεται».    

«Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας πρέπει να είναι σε θέση- και έδειξε ότι είναι σε θέση- με τα εξοπλιστικά συστήματα που διαθέτει, να πλήξει τον εχθρό την ώρα που προωθείται, ξεκινώντας από τα λιμάνια  επιβίβασης», δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, σήμερα, ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας «προκαλεί θετικές εντυπώσεις». «Μερικά χρόνια πριν, η μαχητική ικανότητα του στόλου, έκανε την έντονη αντίθεση,  ιδιαίτερα με τον τουρκικό στόλο, όταν έλεγαν ότι η Τουρκία είναι σχεδόν ο μοναδικός κυρίαρχος  στη Μαύρη Θάλασσα. Σήμερα, τα πάντα  είναι  εντελώς διαφορετικά», παρατήρησε ο Γκεράσιμοφ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει, ήδη, πλαισιωθεί με υποβρύχια εξοπλισμένα με πυραύλους «Καλίμπρ». «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία, τον επόμενο χρόνο θα προστεθούν ακόμη δύο και συνολικά θα γίνουν έξι. Πρόκειται για μια αρμάδα ντιζελοκίνητων υποβρυχίων, που ανταποκρίνονται σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις»  δήλωσε ο Γκεράσιμοφ. 

Επιπλέον, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, όπως επισήμανε ο Ρώσος στρατηγός, είναι εξοπλισμένος με μικρές πυραυλάκατους και  φρεγάτες εξοπλισμένες με πυραύλους.  

Πηγή: www.ria.ru