ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ραντάρ «Αϊστενόκ» στην ''υπηρεσία'' της εκεχειρίας στην Συρία
© Sputnik/liya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ραντάρ «Αϊστενόκ» στην ''υπηρεσία'' της εκεχειρίας στην Συρία

Το υπουργείο 'Αμυνας της Συρίας ευχαρίστησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για το σύστημα ανίχνευσης στόχων πυροβολικού «Αϊστενόκ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του συριακού κυβερνητικού στρατού.

«Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για το σύστημα ανίχνευσης στόχων πυροβολικού «Αϊστενόκ» που μας παραδώσατε. Με το ραντάρ αυτό, ο έλεγχος που αφορά την τήρηση της εκεχειρίας έγινε πολύ πιο αποτελεσματικός» δήλωσε Σύρος αξιωματικός κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε με Εθνικό Κέντρο Διοίκησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το ραντάρ «Αϊστενόκ» έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τις θέσεις των πυροβόλων όπλων, να υπολογίζει την τροχιά των βλημάτων και των πυραύλων, να παρακολουθεί τον εναέριο χώρο και να ελέγχει τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η κινητή μονάδα του εν λόγω ραντάρ έχει την δυνατότητα εντοπισμού των θέσεων βολής και ελέγχου της τροχιάς βλήματος από βολές που πραγματοποιούνται από πυροβόλα όπλα διαμετρήματος 81-120 χιλιοστών, να ορίζει σε απόσταση έως πέντε χιλιομέτρων τους κινούμενους χερσαίους στόχους τύπου «τανκ» και να ελέγχει σε μια ζώνη 20 χιλιομέτρων, τις βολές που πραγματοποιούνται από πυροβόλα όπλα διαμετρήματος 122-155 χιλιοστών.

Πηγή: www.ria.ru