ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ναρίσκιν για τους όρους επιστροφής της Ρωσίας στην ΚΣΣΕ
© Sputnik/Mikhail Voskresenskiy
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ναρίσκιν για τους όρους επιστροφής της Ρωσίας στην ΚΣΣΕ

Η ρωσική αντιπροσωπεία μπορεί να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) σε πλήρη σύνθεση, όταν ''αισθανθεί'' ότι άλλαξαν οι διαθέσεις στη Συνέλευση, δήλωσε ο Πρόεδρος της 6ης Κρατικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Η συνεργασία μας με την ΚΣΣΕ δεν έχει σχέση με τις εκλογές που έγιναν. Κανείς δεν μας προέβαλλε εμπόδια στις αρχές του 2016 να υποβάλουμε αίτηση για να συμμετάσχουμε σε πλήρη σύνθεση στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Αλλά δεν το κάναμε επειδή, με ιδιαίτερη προσοχή, καταγράφαμε αναλυτικά τις διαθέσεις που επικρατούσαν στην ΚΣΣΕ» δήλωσε ο Ναρίσκιν, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ναρίσκιν, η Ρωσία παρακολουθούσε με προσοχή αν «η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης είναι σε θέση να υπερβεί την αντίσταση που προβάλλει μια τόσο επιθετική, φωνασκούσα και ρωσοφοβική μειοψηφία».

«Όταν οι βουλευτές αισθανθούν ότι επήλθαν σημαντικές αλλαγές στις διαθέσεις αυτές στην ΚΣΣΕ, τότε θα υποβάλλουμε και την αίτηση που θα αφορά την πλήρη συμμετοχή μας στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης» επισήμανε ο Ναρίσκιν, προσθέτοντας πως «αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν οι οποιοιδήποτε περιορισμοί των δικαιωμάτων μας».

Το 2014 και το 2015, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αφορμή τη στάση της Ρωσίας στο ζήτημα της Κριμαίας, αποφάσισε με ψήφισμα της, να αφαιρέσει από τους Ρώσους εκπροσώπους το δικαίωμα να ψηφίζουν στις συνόδους, το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εργασίες των θεσμικών οργάνων και να ενεργούν ως παρατηρητές σε εκλογές. εκλογών.

Μετά από αυτό η Μόσχα αποφάσισε να μην αποστείλει στη Συνέλευση τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται για να επικυρωθούν οι δικαιοδοσίες της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Πηγή: www.ria.ru