ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» έτοιμο να αποπλεύσει  για τη  Μεσόγειο
© Sputnik/Sergey Eshenko
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» έτοιμο να αποπλεύσει για τη Μεσόγειο

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» θα αποπλεύσει  με προορισμό τη Μεσόγειο Θάλασσα με τον συμβατικό εξοπλισμό του και όλα τα  πολεμικά αεροσκάφη του,  δήλωσε στο  RIA Novosti ο επικεφαλής της ναυτικής αεροπορίας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, Υποστράτηγος Ιγκόρ  Κόζιν.

Την προηγουμένη μέρα, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου  δήλωσε ότι ο «Ναύαρχος Κουνζεντσόφ» θα ενταχθεί στη επιχειρησιακή ομάδα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Στο αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών και ελικοπτέρων, που ορίζεται  με  απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ως εκ τούτου, αυτό που έχει ορισθεί, αυτό και θα γίνει»,  δήλωσε ο Κόζιν, απαντώντας στο ερώτημα αν το αεροπλανοφόρο« Ναύαρχος Κουζνετσόφ» θα μεταφέρει τα τελευταίας τεχνολογίας μαχητικά αεροσκάφη  MiG-29K και ελικόπτερα Ka-52Ka.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ό,τι είχε προγραμματισθεί να γίνει στο αεροπλανοφόρο έγινε και «τα πάντα θα τεθούν σε υπηρεσία.»

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» στην δύναμη του διαθέτει  αεροσκάφη  Su-33 και Su-25 όπως επίσης και ελικόπτερα Ka-27 / Ka29. Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται η νέα αεροπορική  ομάδα που θα πλαισιώσει το αεροπλανοφόρο με μαχητικά  MiG-29K και ελικόπτερα Ka-52Ka.

Το μήκος του  αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» είναι 306 μέτρα, το πλάτος του είναι 75 μέτρα και το εκτόπισμα του  60 χιλιάδες τόνοι. Έχει  αυτονομία πλεύσης  με ταχύτητα 29 κόμβων  3850 ναυτικά  μίλια, με ταχύτητα 14 κόμβων  8417 ναυτικά μίλια (περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα)  Το πλήρωμα του είναι  1. 960 άτομα, μεταξύ των οποίων 518 αξιωματικοί και 210  υπαξιωματικοί.  

Πηγή: www.ria.ru