ΠΟΛΙΤΙΚΗ
The Nation: “Ποιοι εμποδίζουν τη συνεργασία ΗΠΑ – Ρωσίας;”
© Sputnik/Natalia Seliverstova
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

The Nation: “Ποιοι εμποδίζουν τη συνεργασία ΗΠΑ – Ρωσίας;”

"Παρότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ καθορίζεται από τον  πρόεδρο, ο ίδιος μπορεί να δεχθεί  επιδράσεις από το λεγόμενο «κόμμα του πολέμου», το οποίο  απαρτίζουν κυρίως, όχι μόνο εκπρόσωποι του Πενταγώνου, αλλά και του Στέητ  Ντηπάρτμεντ, του Κογκρέσου και διαφόρων ΜΜΕ. Αυτό ακριβώς το «κόμμα» είναι που εμποδίζει την αποκατάσταση της συνεργασίας της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα, παρότι η συνεργασία αυτή είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ", γράφει ο αρθρογράφος του The Nation Στήβεν Κοέν και αποσπάσματα του άρθρου του, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο  αμερικανός αρθρογράφος θεωρεί ότι οι ΗΠΑ δεν  μπορούν να συνεργαστούν με την Ρωσία για «διάφορους λόγους», μεταξύ των οποίων είναι το γεγονός ότι  «απ' όλους τους  ξένους ηγέτες μόνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αντιστέκεται στην συντηρητική παγκόσμια τάξη, την οποία επιχειρούν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ».   

«Πολύ περισσότερο που η Ρωσία ξανάγινε μεγάλη δύναμη παγκοσμίως, 20 χρόνια μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση και μάλιστα είναι προσβλητικό για τις  επιδιώξεις των ΗΠΑ να επιβάλλουν την δική τους παγκόσμια τάξη.  Για τον λόγο αυτό οποιαδήποτε συνεργασία με τη Μόσχα κατά την άποψη τους επιβεβαιώνει το γεγονός  της «αναγέννησης της Ρωσίας», και  αυτό είναι ενοχλεί το αμερικανικό κόμμα πολέμου» γράφει ο Κοέν.

Αυτό ακριβώς, όπως γράφει ο αμερικανός αρθρογράφος, είναι που εμποδίζει την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία, η οποία έγινε το «επίκεντρο του νέου ψυχρού πολέμου». "Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες  κάποτε υποστήριζαν  άκριτα την κυβέρνηση του Κιέβου, κουράστηκαν από το ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Πιότρ Ποροσένκο  δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες του Μινσκ", προσθέτει.

Πηγή: ria.ru