ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Βρετανία θα εξετάσει το θέμα της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία εξαιτίας της Συρίας
© Sputnik/
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βρετανία θα εξετάσει το θέμα της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία εξαιτίας της Συρίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπορίς Τζόνσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξαιτίας της κατάστασης στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπορίς Τζόνσον  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο  της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξαιτίας της κατάστασης στη Συρία.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Skynews,  ο κ. Τζόνσον απαντώντας στο ερώτημα που του τέθηκε αν θα επιβληθούν σημαντικές κυρώσεις στην Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Συρία, είπε: «Όλα αυτά τα ζητήματα θα τα εξετάσουμε». 

Νωρίτερα, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ρωσία ως υπεύθυνη για την  συνέχιση του πολέμου στη Συρία και για την επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα αυτή.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο βρετανός υπουργός, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι'' για του λόγου το αληθές  η  λέξη «Ρωσία» πρέπει  να αντικατασταθεί με την λέξη «Μεγάλη Βρετανία» και η  λέξη  «Συρία»  με την λέξη  «Ιράκ» ''.

Η Μόσχα επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι κύριος της στόχος στην Συρία είναι η πολιτική διευθέτηση, ενώ το ζήτημα της τύχης του Άσαντ είναι θέμα που πρέπει να λύσει αποκλειστικά ο συριακός λαός.  

Εκτός των άλλων, όπως δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι  Λαβρόφ, η Δύση με επικεφαλής τις ΗΠΑ «δεν  είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» όσον αφορά την καταπολέμηση  των τρομοκρατικών ομάδων.

Οι ΗΠΑ και οι χώρες της Ε.Ε επέβαλλαν κυρώσεις στην Ρωσία εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία. Στα τέλη Ιουλίου του 2014, η Ε.Ε και οι ΗΠΑ  μετά τις στοχευμένες  κυρώσεις που επέβαλλαν σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες άρχισαν να επιβάλλουν κυρώσεις σε ολόκληρους τομείς της ρωσικής οικονομίας. 

Πηγή: www.ria.ru