ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την μεταφορά των С-300 στη Συρία
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την μεταφορά των С-300 στη Συρία

Στην Συρία εστάλη συστοιχία του αντιπυραυλικού συστήματος С-300, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας συνταγματάρχης Ίγκορ Κανασένκοφ.

Στόχος — όπως υπογράμμισε ο κ. Κανασένκοφ — είναι να προστατευθεί η ναυτική στρατιωτική βάση στο Ταρτούς και τα πλοία του ρωσικού πολεμικού που βρίσκονται στην παράκτια ζώνη, από ενδεχόμενες αεροπορικές απειλές.

"Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η εγκατάσταση των С-300 στη Συρία, προκάλεσε την ανησυχία στη Δύση" επισήμανε ο κ. Κανασένκοφ.

«Υπενθυμίζω ότι οι С-300, είναι ένα εξ' ολοκλήρου αμυντικό σύστημα και δεν συνιστά απειλή για κανέναν. Επιπλέον, προηγουμένως, όπως γνωρίζετε, στην περιοχή υπήρχε ένα ανάλογο σύστημα του πολεμικού ναυτικού, το σύστημα «Φορτ» με το οποίο είναι εξοπλισμένο το πυραυλοφόρο καταδρομικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ‘'Μασκβά''» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Την είδηση ότι η Ρωσία εγκατέστησε το αντιπυραυλικό σύστημα С-300ВМ (ή SA-23 Gladiator σύμφωνα με την ορολογία του ΝΑΤΟ), είχε μεταδώσει προηγουμένως το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο τρεις ανεξάρτητες πηγές στην Ουάσιγκτον. Στις δυνατότητες ενός τέτοιου συστήματος εντάσσεται η αναχαίτιση αεροσκαφών και πυραύλων, που βρίσκονται στο αμερικανικό οπλοστάσιο. Σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται το κανάλι Fox News, οι πύραυλοι С-300 βρίσκονται στις «αποβάθρες» στη ρωσική βάση στο Ταρτούς, ενώ προς το παρόν δεν έχουν αναπτυχθεί.

Πηγή: www.ria.ru